A ketrecharc ehhez képest leányálom: Getafe-Barcelona 0:0!

Rendkívül kemény játékot és pontosztozkodást hozott a Barcelona első idei bajnoki mérkőzése.

Az FC Barcelona az előző szezonhoz hasonlóan ezúttal is egy gól nélküli döntetlennel indította a bajnoki szezont, ezúttal idegenben, a Getafe ellen. A mérkőzés azt hozta, amire számítani lehetett. Pokróckemény madridiakkal, minősíthetetlen játékvezetéssel, sárgákkal és piros lapokkal, sajnos még így sem eléggel. Xavi és Raphinha kihagyja a következő mérkőzéseket, mivel mindketten azonnali piros lapot kaptak.

Az első félidőben kapufáig, illetve néhány nagyobbacska helyzetig jutott Xavi csapata, melynek játékát folyamatosan tördelte José Bordalas csapata, akik hol könyökölték, hol rúgták, hol pedig löktél a labdás embert. A katalánok a 42. percben emberhátrányba kerültek, miután Raphinha megelégelte az előbb említett viselkedést és ő maga is könyékkel odasózott a néhány másodperccel őt szintén leütköző Gaston Alvareznek. Soto Grado azonnali piros lappal leküldte a brazilt.

A második félidőben némileg átalakulva próbálta megnyerni a mérkőzést a csapat. Itt is eljutott a Barça 2-3 helyzetig, ennél többre azonban nem futotta. Az összecsapás legvégén Gavi tette Araújo elé a labdát, akit megrúgtak a tizenhatoson belül. A játékvezetőt kihívta a monitorhoz a videóbíró, a felvételeket elemezve pedig Soto Grado úgy látta, Gavi kézzel ért a labdába, mielőtt a labdát továbbította az uruguayi védőnek. A büntető így elmaradt, akárcsak az első félidőben is egy kezezést követően, maradt a 0-0. Botrányosan gyenge minőségű mérkőzés, mely jobban hasonlított egy ketrecharcra, mint futballmérkőzésre.

A mérkőzés legjobbja: Frenkie de Jong (72,1%)

Kezdőcsapat:

Marc-André ter Stegen: 7
Ronald Araújo: 7,5
Jules Koundé: 7
Andreas Christensen: 6
Alejandro Baldé: 6
Oriol Romeu: 6
İlkay Gündoğan: 6,5
Frenkie de Jong: 8
Pedri: 6
Robert Lewandowski: 6
Raphinha: 5

Cserejátékosok:

Abde Ezzalzouli: 6
Lamine Yamal: 6
Gavi: 6
Ansu Fati: 6

Vezetőedző:

Xavi Hernández: 6

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: