Araújo döntött: kés alá fekszik az uruguayi védő!

Az FC Barcelona uruguayi középhátvédje, Ronald Araújo az Irán elleni válogatott mérkőzés első percében sérült meg, röviddel ezt követően pedig le is kellett cserélni. A mérkőzés után kiderült: nagy a baj. Araújónak a klub hivatalos közleménye szerint a jobb combjának egyik vázizma sérült meg. Az elmúlt napokban több hír is keringett azzal kapcsolatban, vajon mennyit […]

Az FC Barcelona uruguayi középhátvédje, Ronald Araújo az Irán elleni válogatott mérkőzés első percében sérült meg, röviddel ezt követően pedig le is kellett cserélni. A mérkőzés után kiderült: nagy a baj.

Araújónak a klub hivatalos közleménye szerint a jobb combjának egyik vázizma sérült meg. Az elmúlt napokban több hír is keringett azzal kapcsolatban, vajon mennyit is kell majd kihagynia a középhátvédnek. A Barcelona megbeszélést szervezett hétfőn, melyen jelen volt Xavi Hernández vezetőedző, dr. Ricard Pruna orvos, a klubvezetők, illetve Ronald Araújo is. A klub azt javasolta a játékosnak, hogy feküdjön kés alá és ne kockáztassa meg, hogy Samuel Umtiti sorsása jut, aki szintén a világbajnokságon való részvétel miatt döntött a konzervatív kezelés mellett, végül azonban erre ráment egész hátralévő pályafutása. Araújo a Barcelona legfrissebb közleménye alapján végül elfogadta azt, hogy inkább lemarad a világeseményről, de teljesen, utólagos kockázatok nélkül felépül a beavatkozásnak köszönhetően sérüléséből.

A játékost dr. Lasse Lempainen szerdán operálja majd meg Turkuban, Finnországban, aki várhatóan a következő két-három hónapban nem állhat majd Xavi rendelkezésére, vélhetően a világbajnokságot követő mérkőzéseken már számolhat vele a tréner.

Jobbulást és kitartást, Ronald!

További tartalmak: