Busquets már tájékoztatta Xavit a távozásáról?

Előrelépés történhetett Sergio Busquets jövőjével kapcsolatban, legalábbis erről ír a madridi ‘AS’ újságírója, Javier Miguel, aki közeli kapcsolatban áll a katalánok vezetőedzőjével, Xavival. A tréner már ismeri Busquets döntését, akik Marbellán találkoztak. Miguel cikkében arról ír, hogy Xavi Hernández és Sergio Busquets kihasználta az ötnapos szabadságot, és feleségeikkel együtt elutaztak Marbellára, ahol több étteremben is […]

Előrelépés történhetett Sergio Busquets jövőjével kapcsolatban, legalábbis erről ír a madridi ‘AS’ újságírója, Javier Miguel, aki közeli kapcsolatban áll a katalánok vezetőedzőjével, Xavival. A tréner már ismeri Busquets döntését, akik Marbellán találkoztak.

Miguel cikkében arról ír, hogy Xavi Hernández és Sergio Busquets kihasználta az ötnapos szabadságot, és feleségeikkel együtt elutaztak Marbellára, ahol több étteremben is látták őket. Az étkezésen kívül persze más célja is volt ezeknek, a kapitány jövője ugyanis továbbra is a levegőben lóg. A legutóbbi bajnoki után azt nyilatkozta, hogy többé-kevésbé már megszületett fejében a döntés, a következő napokban pedig kommunikálja is azt Xavi felé. Ez minden bizonnyal meg is történt már.

A középpályás kapott egy szerződésjavaslatot a Barcelonától, amely a jelenleginél jóval alacsonyabb fizetést tartalmaz, de ott van mellette egy sokkal „vaskosabb”, szaúdi ajánlat is. Az érzések egyértelműek: Busquets elfogadta ezt, és elérkezettnek látta az időt, hogy több mint tizenöt év után búcsút intsen nevelőcsapatának. A kérdés már csak az, mikor kommunikálja a nyilvánosság felé is ezt. A bajnoki cím megnyerését szinte biztosan kivárja, nem akarja ezzel felkavarni a csapat életét, ugyanakkor sokáig sem várhat, mert a média találgatásai ugyancsak nem tesznek jót nekik.

Mint Javi említi, az utóbbi időben a klub fontos szereplőinek érzése egyöntetű: Busquets nem folytatja a Barcelonában, és eldöntötte, hogy Szaúd-Arábiában fejezi be pályafutását. Amennyiben így van, a csapatkapitány idén júniusban negyed évszázad után búcsút intene otthonának, tenné mindezt többek között három Bajnokok Ligája-címmel és kilenc (?) bajnoki kupával a zsebében.

 

További tartalmak: