Dembélét edzésre hívta a Barcelona, tovább húzódik az átigazolás

A klub és a játékos képviselői továbbra is vitatkoznak azon, hogy az 50 millió eurós összeg pontosan hány százaléka illeti meg őket. Tovább húzódik a francia átigazolása.

Ousmane Dembélé augusztus 3-án, csütörtökön utazott el Párizsba, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, ezt követően pedig hivatalosan is a PSG játékosa legyen. A transzfer azonban elakadt, mégpedig a Barcelona miatt. A katalán klub ugyanis továbbra is vitatkozik a játékos környzetével arról, hogy az 50 millió eurós kivásárlási árból mennyi is jár pontosan neki.

Mint azt korábban már közöltük, a PSG a napokban aktiválta a játékos szerződésében lévő úgynevezett „privát záradékot”, mely arról szól, hogy amennyiben egy klub bejelentkezik Dembélé-ért, leteszik a megállapodásban szereplő 50 millió eurós összeget, a játékos pedig szintén menni akar, úgy a klub köteles ezen összegért elengedni.

Fontos kiemelni, hogy a megállapodás értelmében az összeg fele Dembélét, illetve az ügynökét illeti meg, amennyiben minden erre vonatkozó feltétel teljesül. A probléma pedig itt van. A Barcelona ugyanis állítja, hogy ezek közül több feltétel sem teljesült, így több pénzt várnak, mint az átigazolási összeg fele. Dembélé és környezete ellenben a felére továbbra is igényt tart. Az ügyvédek pedig most ezen csatároznak.

Egyre kínosabb a sztori

Mivel a klub a fenti egyet nem értés miatt nem küldte még el a szükséges dokumentumokat a PSG-nek, Dembélé még nem lehet hivatalosan a franciák játékosa. A klub egészen augusztus 21-ig játszhatja ezt a játékot a katalán Mundo Deportivo sportnapilap szerint, ezt követően, ha van megállapodás, ha nincs a felek között, Dembélé 50 millió euróért akkor is a PSG-é lesz. Megállapodás esetén természetesen hamarabb is megtörténhet a váltás.

A katalánok azonban addig edzésre hívhatják a szélsőt, aminek ő a szerződése szerint köteles is eleget tenni, kivéve persze, ha a klub nem tekint el ettől, és ad felhatalmazást a távolmaradásra. A francia RMC Sport riportere, Fabrice Hawkins szerint a Barcelona nem kívánja megtenni ezt a szívességet a játékosnak, így meg kell jelennie a vasárnapi edzésen.

A Barça ezzel nyomást kíván gyakorolni a játékosra és ügynökére, hiszen a francia bajnokság augusztus 11-én elkezdődik a PSG számára. A fővárosiak ellenfele majd jövő héten szombaton a Lorient lesz.

További tartalmak: