Egy korszak lezárult: Dusan Tadić szerződését felbontották

Tadić 241 mérkőzést játszott az Ajaxban, ezeken 105 gólt szerzett, emellett 112 gólpasszt osztott ki.

Igaznak bizonyultak az elmúlt napok híresztelései: Dusan Tadić 2024-ig szóló szerződését közös megegyezéssel felbontották az Ajaxnál, a csapatkapitány így 2018 után távozik Amszterdamból. Tadić 241 mérkőzést játszott az Ajaxban, ezeken 105 gólt szerzett, emellett 112 gólpasszt osztott ki.

Tadić 2018. július 25-én debütált az Ajax színeiben a Sturm Graz elleni 2-0-s győzelemmel záruló Bajnokok Ligája-selejtezőben. A szerb klasszis első idényében duplázott a csapattal, fontos szerepet játszott emellett abban is, hogy a csapat hosszú idő után ismét elődöntőbe jusson a Bajnokok Ligájában, ahol néhány perc hiányzott a fináléhoz. Dusan három bajnokságot (2019, 2020, 2022) és két Holland Kupát (2019, 2021) nyert az amszterdamiakkal.

A támadó nem csak a csapattal volt eredményes, hanem egyénileg is számos díjat nyert el. A debütáló szezonjában megkapta például az idény legjobbjának járó elismerést Hollandiában.

„Dusan közölte velünk, hogy szeretné felbontani a szerződését az Ajaxszal. 2018-as érkezése óta megmutatta, mennyire fontos tagja a csapatnak, vezér volt mind a pályán, mind azon kívül. Az elmúlt szezonban hihetetlenek voltak a statisztikái, és az amszterdami átigazolása óta egyetlen bajnoki meccset sem hagyott ki. Az a tény, hogy távozik, hihetetlen veszteség Maurice Steijn és munkatársai számára. Szerettük volna megtartani, de tiszteletben tartjuk a kérését és minden jót kívánunk neki pályafutása hátralévő részére. Az Ajax biztosította arról, hogy szívesen látja őt karrierje következő szakaszában, akkor már edzőként” – nyilatkozta Sven Mislintat futballért felelős igazgató.

További tartalmak: