Eric García: „Tudom, hogy kire érdemes hallgatnom, és kire nem”

Komoly szintmérő vár a Barcelonára szerdán este, amikor is a Bayern München látogat majd a katalán fővárosba. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón ezúttal Eric García válaszolt az újságírók kérdéseire Xavi Hernández vezetőedző mellett. Kritikák – Pontosan tudom jól, hogy mikor játszok rosszul vagy mikor hibázok. A Real Madrid ellen összehoztam egy büntetőt, az Inter ellen pedig […]

Komoly szintmérő vár a Barcelonára szerdán este, amikor is a Bayern München látogat majd a katalán fővárosba. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón ezúttal Eric García válaszolt az újságírók kérdéseire Xavi Hernández vezetőedző mellett.

Kritikák

– Pontosan tudom jól, hogy mikor játszok rosszul vagy mikor hibázok. A Real Madrid ellen összehoztam egy büntetőt, az Inter ellen pedig nem játszottam jól. Mindig szívesen fogadom a kritikákat, ha azok konstruktívak. Egy 21 éves játékos vagyok, akinek bőven van még hová fejlődnie. Az ócsárlással és a tiszteletlen beszólogatásokkal viszont nem foglalkozom. Nem tudom pontosan, ki is felelős azért, hogy ilyen szintű lejáratás indul azon játékosok ellen, akik hibáznak, erről azokat kéne megkérdezni, akik kreálják ezt.

Több féle karakterű védővel rendelkezik a csapat

– Nagyon jó, hogy mindannyian mások vagyunk, jól kiegészítjük egymást. Megtisztelő, hogy tagja lehetek ennek a csodálatos klubnak, ha játszani akarsz, akkor az edzéseken a maximumot kell nyújtanod.

Nehéz helyzetben

– Sok mindennek kell összejönnie ahhoz, hogy sikerüljön továbbmennünk a csoportból, nem tőlünk függ a sorsunk. Szeretnénk revansot venni az első meccsen történtekért a Bayernen, mert úgy érzem, többet érdemeltünk. Az Inter elleni meccs más volt, mint a németek elleni, ott igazságtalanul fosztottak meg minket pontoktól. Nagyon rosszul jött ki az a hét, elvégre kikaptunk a Realtól és nem sikerült nyernünk három rúgott gól ellenére sem az Inter ellen. Holnap kimegyünk és a munkánkat végezzük majd, ergo nyerni akarunk, függetlenül attól, mi lesz az másik meccsen.

Bárcsak tudnám, hogy miért kapunk kevés gólt a Ligában, míg a Bajnokok Ligájában sokat… Talán az önbizalmat emelném ki, ez a bajnokságban megvan, valahogyan el kéne érnünk, hogy a Bajnokok Ligájában is meglegyen. Az szerintem sokat segítene.

Hogyan készülünk egy ilyen meccsre?

– Úgy fogjuk fel, mintha egy döntőt játszanánk. Úgy kell készítenünk magunkat fejben, hogy az Inter pontokat veszít a másik mérkőzésen, egészen addig, ameddig ki nem derül az eredmény. Ezt követően is koncentráltnak kell azonban maradnunk.

Lewandowskiról

– Azért jött ide, hogy a csapat élére álljon, ennek megfelelően is dolgozik minden nap. Sokat segít a társainak a rutinjával, megtisztelő, hogy vele dolgozhatok. Sokkal jobb vele a pályán, mint ellene.

Koundé kiváló formában

– Már a Sevillában is bebizonyította, mennyire komplett védő. Nagyon gyors, agilis. Boldog vagyok, hogy vele játszhatok. Óriási jövő előtt áll, még csak 23 éves, de már most nagyon magas szinten képes teljesíteni meccsről meccsre.

Mi a védő feladata a Barcelonában?

Nyilvánvalóan első számú feladatunk a védekezés, ugyanakkor a Barcelonánál mindig nagyon fontosak a labdás képességek is egy védő esetében.

Baldé-é az idei szezon nagy áttörése

– Hosszú ideje dolgozik már együtt a csapattal, ez idő alatt pedig megmutatta mindenkinek a képességeit. Egy igazi rakéta a srác, Jordi Alba méltó örököse lehet majd azon a poszton. De ott van mellette a rutin is: Jordi Alba, illetve Marcos Alonso.

A képességeiről

– Úgy gondolom, hogy hasznára tudok lenni a csapatnak a labdakihozataloknál, jól olvasom a játékot. Mindig a legjobbamat igyekszem hozni, ugyanakkor még csak 21 éves vagyok, folyamatosan azon dolgozom, hogy fejlődjek. Mint mondtam, tudom, hogy mikor játszok jól és mikor rosszul. A körülöttem lévők megosztják velem a meglátásaikat, rájuk mindig hallgatok, igyekszem megfogadni a tanácsaikat. A többiekkel nem foglalkozom.

További tartalmak: