HIVATALOS: Maurice Steijn négy hónapot követően távozik az Ajax kispadjáról

Az utolsó Utrecht elleni pofon volt az utolsó csepp a pohárban a vezetésnél. Steijnnel klubtörténelmi mélységbe került az Ajax, akik jelenleg kieső helyen állnak a bajnokságban.

Az AFC Ajax nyáron kinevezett vezetőedzője, Maurice Steijn távozik a kispadról – jelentette be hivatalos közleményben a klub hétfő este. Steijn alatt már hetek óta erősen inogott a kispad, végül az Utrecht elleni 4-3-s vereséget követően telt be a pohár a vezetőségnél. A 49 esztendős szakemberrel olyan gyengén rajtolt a klub, mint még soha az Ajax történetében, az első hét bajnokijából ugyanis csak egyet tudtak megnyerni vele, ami egyelőre a 17., kieső helyre elegendő a holland ligában. A tréner távozására szólított fel hétfőn az Ajax szurkolói csoportja, az F-Side is.

Jan van Halst, az Ajax ügyvezető igazgatója:

„Az elmúlt hónapokban rendkívül intenzív szakmai munka folyt, amit azonban sajnos nem követtek eredmények a pályán. Nem fejlődött a csapat, ezért ültünk le hétfőn, hogy ezt átbeszéljük. Maurice jelezte nekünk, hogy kétségei vannak afelől, hogy ő a megfelelő ember erre a posztra, így végül közösen arra a következtetésre jutottunk, hogy mindenkinek jobb, ha külön folytatódnak az útjaink. A csapatot ideiglenesen Hedwiges Maduro veszi át.”

Maurice Steijn:

„Ma délelőtt találkoztam a vezetőséggel, délután pedig újra asztalhoz ültünk. Arra a következtetésre jutottunk, hogy ez most a legjobb dolog az Ajax számára, borzasztó látni azt, hová jutott a klub. Aki ismer, az tudja, hogy mindent megtettem azért, hogy az Ajaxot visszavezessem oda, ahová tartozik, sajnos nem jártam sikerrel. Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak és mindazoknak, akikkel együtt dolgoztam. Remélem, hogy az Ajax hamarosan elindul felfelé.”

Sok sikert a folytatásban, Maurice!

További tartalmak: