Itt az újabb vezéráldozat: Mapi León meniszkusza elszakadt

Várhatóan közel fél évig kell majd nélkülöznie a Barcelonának a védelem alapemberét, akit hamarosan megoperálnak.

Súlyos sérülést szenvedett a péntek délelőtti edzésen a Barcelona Femení védelmének egyik, ha nem a legfontosabb tagja, Mapi León. A 28 esztendős védő jobb térdének külső meniszkusza ugyanis elszakadt. Mapit a napokban megoperálják ezt követően pedig a klub ismét közleményt ad majd ki.

Eddig is alig akadt egészséges középhátvédje a csapatnak, lévén Jana Fernández már jó ideje sérült, Irene Paredest először mandulagyulladás, most pedig combizomsérülés miatt kell nélkülözni, hozzájuk csatlakozott most Mapi. Ezzel elfogytak az igazi középhátvédek a csapatból, maradt a szélső védő Marta Torrejón, a védekező középpályás Ingrid Engen, aki az utóbbi időben már eleve ezen a poszton szerepelt, illetve a 19 esztendős Martina Fernández, akinek bár ez az eredeti posztja, de még meglehetősen kevés felnőtt összecsapás van a háta mögött.

Arról egyelőre nincs hivatalos információ, mennyit is kell majd kihagynia a katalánok négyesének, de vélhetően közel féléves kihagyással számolhatunk, legjobb esetben is tehát a szezon végére épülhet fel.

Jobbulást és kitartást, Mapi!

További tartalmak: