Jordan Henderson hivatalosan is az Ajax játékosa lett

A 33 esztendős középpályás ingyen érkezik az Ajaxhoz, szerződése 2026 nyaráig szól, és a hatos mezszámot viseli majd.

Csütörtökön este pont került egy jó pár napja húzódó átigazolási ügylet végére, nevezetesen is Jordan Henderson Amszterdamba való igazolására. A 33 esztendős angol játékos tavaly nyáron, tizenkét év után hagyta el a Liverpoolt és igazolt Szaúd-Arábiába, az Al-Ettifaq együtteséhez. A középpályás és családja azonban hamar rájött arra, hogy az ottani kultúra nem igazán illeszkedik hozzájuk, illetve Henderson csapata is messze volt a versenyképestől, így pályán és azon kívül se hozta a vártakat az átigazolás.

A BL-győztes középpályás több csapattal is folytatott tárgyalásokat a téli átigazolási időszak kezdete óta, végül az Ajax bizonyult a legkitartóbbnak. John van ‘t Schip együttese egy igazán rutinos játékost keresett a pálya közepére, így került képbe Henderson, aki a héten tárgyalt klubjával, akikkel végül közös megegyezéssel felbontották a nyáron aláírt szerződést. A játékos ennek megfelelően ingyen érkezik az Ajaxhoz, szerződése 2026 nyaráig szól, és a hatos mezszámot viseli majd.

„Egy olyan rutinos középpályást szerettünk volna a csapatban tudni, akiben megvan a vezéregyéniség. A sérülések miatt is szükségünk volt erősítésre, hogy azonnal képesek legyünk egy komolyabb lépést tenni előre. Jordan Henderson pedig tökéletesen beleillett ebbe. Óriási erősítést jelent az érkezése, a pályán és azon kívül is sokat ad majd nekünk, továbbá a fiatal játékosok fejlődésében is nagyban segíthet. A Liverpoolnál Bajnokok Ligáját és bajnokságot is nyert, boldog vagyok, hogy mostantól számíthatok rá” – nyilatkozta az Ajax vezetőedzője.

Üdv nálunk, Hendo!

További tartalmak: