Lewandowski: „Édesapámnak ajánlom ezt a duplát”

Az FC Barcelona nagyot hajrázva végül 4-1-re győzött idegenben a Real Sociedad ellen. A mérkőzést követően Xavi Hernández, a duplázó Lewandowski, Pedri, illetve a szintén gólt szerző, Ousmane Dembélé értékelték a látottakat.

Xavi Hernández: 

– Nehéz mérkőzést nyertünk meg. Mindig bonyolult itt, de a második félidőben sikerült megteremtenünk a különbséget. Ez a győzelem megerősít bennünket abban, hogy jó az, amit csinálunk. Kockázatot vállaltunk az offenzívabb cserékkel, de bejött, és a végén csak ez számít. A gólt eredményező hibája ellenére is tetszett Frenkie játéka. Pedri fantasztikusan dolgozott a középpályán, Gavi és Ferrán pedig kiválóan játszottak a vonalak között. Ferrán egész héten kiválóan dolgozott, ezért került a kezdőbe. Komoly kihívás a Barçában játszani, ugyanakkor fontos, hogy versenyhelyzetet teremtsünk a játékosok között, ez mindannyiunk érdeke hosszú távon.

Ansu a hosszú kihagyásai miatt nem kezd, mindannyiunk érdeke, hogy egészséges maradjon.

– Hosszú még az út előttünk, sok mindenben kell előre lépnünk. Csalódottá tesz, hogy nem számíthattam Koundéra, nagyon jól dolgozik minden nap, de ez a helyzet, ezzel kell kezdenünk valamit. Reméljük jövő héten végre több szerencsénk lesz – zárta szavait a tréner.

Pedri:

– A háromvédős rendszer? Valóban kockázatos és merész elképzelés, de ez is egy módszer arra, hogyan birtokoljuk többet a labdát és juttassuk fel könnyebben a kapuhoz azt. Lewa? Lehet, hogy 34 éves, de fizikálisan olyan, mintha csak húsz lenne. Elképesztő minőséget képvisel.

Robert Lewandowski:

– Ezek voltak az első góljaim tétmérkőzésen az új csapatom színeiben, édesapámnak ajánlom őket, aki már a mennyből figyel engem. Nagyon boldog és büszke vagyok a csapat miatt, a második félidőben fantasztikusak voltunk.

Nem játszottunk jól az első meccsen, de sok új játékosunk van, akiknek össze kell szokni, ez meccsről-meccsre egyre jobb lesz.

– Sok fiatal srác játszik a csapatban, akik könnyedén és gyorsan megértik egymást – mondta a lengyel gólvágó.

Ousmane Dembélé:

– Nagyon boldogok vagyunk, fontos győzelmet arattunk. Lewa és Fati sokat segítettek nekünk, a csapat pedig jól működött. Sokkal jobb Roberttel együtt játszani, mint ellene. Az igazolások kiválóan illeszkednek a csapat játékához, győzelmünk önbizalmat ad nekünk.