Nagelsmann: „Ez a Barcelona teljesen más, mint a korábbiak”

Hétfőn délután megtartották a keddi BL-találkozókat megelőző hivatalos sajtótájékoztatókat. A Barcelona ellenfelénél, a Bayern Münchennél Julian Nagelsmann vezetőedző mellett Thomas Müller válaszolt az újságírók kérdésére.

– Természetesen jól ismerem a Barcelonát. A nyáron kiválóan erősítettek olyan játékosokkal, mint amilyen Lewandowski, a mostani egy teljesen más csapat, mint amilyenekkel szembenéztük az elmúlt három-négy alkalommal. Agresszívak és magasan letámadnak olyan középpályásaikkal, mint amilyen Pedri és Gavi. Nehéz összecsapásra számítok holnap – kezdte Nagelsmann.

– Örülök, hogy ismét találkozhatok Lewandowskival, biztosan kezet rázunk majd egymással. Boldog lennék, ha a szurkolóink megfelelő fogadtatásban részesítenék őt, ez ugyanis normális egy olyan játékos esetében, aki ennyit tett ezért a klubért. Ennek így kell lennie. Nagyon fontos tagja volt a Bayern München családjának, a legjobbakat kívánom neki.

– Nem tudom, hogy Lewy-e a legveszélyesebb játékosuk, abban viszont biztos vagyok, hogy a leginkább benne van meg a gólszerzés esélye. Kiválóan helyezkedik a védők között, remekül érzi meg a területeket, ügyesen mozog el, labda nélkül azonban még ő neki is nehéz lesz gólt lőni. Nem csak Lewandowski az egyetlen játékos azonban, akik veszélyesek lehetnek majd a kapunkra – zárta a tréner.

Lewandowski jó barátja, Thomas Müller is nagyon várja már, hogy ismét találkozhasson a lengyel gólvágóval.

– Sadio az elmúlt tíz napban viccesen mindig emlékeztetett arra, hogy vigyázzak, nehogy Lewy-nek passzoljam a labdát, elvégre már nem vagyunk csapattársak. Viccet félretéve azt gondolom, hogy holnap csak saját magunkra szabad koncentrálnunk, nem gondolhatunk Lewy-re.

– Párharcokat akarunk nyerni, és aktívak lenni labdavesztések esetén. Egyértelműen nyílt összecsapásra számítok. A Bundesligában nemrég olyan ellenfelekkel játszottunk, akik jól védekeztek. Szerintem a holnapi meccs a semleges rajongóknak nagyon tetszik majd.

– Vannak olyan meccsek, amelyek nagyobb figyelmet kapnak egy bajnokinál. Ilyen például a Bajnokok Ligájában az Inter vagy a Barcelona elleni mérkőzésünk. Ez jelenthet számunkra extra motivációt is. Lehet, hogy a támadók olyan területeket is képesek lesznek befutni, amit a Bundesligában nem. Néha van ilyen.

Kiváló kapcsolatot ápolok Lewandowskival, különösen a pályán. Néha együtt golfoztunk, ezen kívül egyébként a magánéletbe nem sokat találkoztunk egymással. A WhatsApp-on dumáltunk egymással, miután eligazolt. Természetesen a sorsolás után felpörögtek a dolgok. A futballisták is ugyanolyan emberek, mint a többiek.

– Amikor egy nagy európai topcsapattal mérkőzöl meg, akkor mindig motiváltabb vagy. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Barcelona mennyire jó rajtot vett a bajnokságban, sok gólt szereztek, tetszik a játékuk. Mi mindenesetre minden tőlünk telhetőt megteszünk majd azért, hogy nyerjünk – mondta Müller.