Nehézkes győzelem a Volandem elleni felkészülési meccsen

Az AFC Ajax szerdán délután újabb felkészülési mérkőzést játszott, ezúttal a holland élvonalbeli sereghajtó, az FC Volendam ellen. Alfred Schreuder csapata egy kilencgólos, thrillerbe illő meccsen végül nyerni tudott. Az első félidőben csupán egyetlen gól született, a Volendam olasz középpályása, Gaetano Oristanio szerezte meg a vezetést a vendégeknek, így hátrányban vonult pihenőre az Ajax. A […]

Az AFC Ajax szerdán délután újabb felkészülési mérkőzést játszott, ezúttal a holland élvonalbeli sereghajtó, az FC Volendam ellen. Alfred Schreuder csapata egy kilencgólos, thrillerbe illő meccsen végül nyerni tudott.

Az első félidőben csupán egyetlen gól született, a Volendam olasz középpályása, Gaetano Oristanio szerezte meg a vezetést a vendégeknek, így hátrányban vonult pihenőre az Ajax. A második félidőben aztán súlyosbodtak a gondok. A 46. percben Joey Antonioli, majd a 48. percben Brian Plat is bevette Stekelenburg kapuját. Nem állt tehát jól az amszterdamiak szénája. Ekkor azonban jött a 16 esztendős védő, Jorrel Hato és szépíteni tudott. Röviddel ezt követően már döntetlen volt az állás: Conceição és Brobbey szereztek gólt, a portugál szélső ráadásul duplázott is, így az Ajax átvette a vezetést 4-3-ra. Innen még Antonioli második góljával visszajött a Volendam, Brobbey duplájára azonban már nem volt válaszuk. Alfred Schreuder csapata második felkészülési meccsét tehát megnyerte azok után, hogy néhány napja 2-0-ás vereséget szenvedett az angol másodosztályú Blackburn együttesétől.

 

További tartalmak: