Ott vannak az Európa Ligában: Rangers-Ajax 1:3!

Bár a csoportból való továbbjutás a Liverpool elleni vereség után elszállt az Ajax számára, a harmadik helyhez, illetve az ezzel járó Európa Liga-induláshoz fontos volt a jó eredmény kiharcolása a Rangers ellen. A gólkülönbség terén jól álltak az amszterdamiak, az odahaza vívott meccset ugyanis 4-0-ra nyerték Schreuderék. A mérkőzés jól kezdődött, már a 4. percben […]

Bár a csoportból való továbbjutás a Liverpool elleni vereség után elszállt az Ajax számára, a harmadik helyhez, illetve az ezzel járó Európa Liga-induláshoz fontos volt a jó eredmény kiharcolása a Rangers ellen. A gólkülönbség terén jól álltak az amszterdamiak, az odahaza vívott meccset ugyanis 4-0-ra nyerték Schreuderék.

A mérkőzés jól kezdődött, már a 4. percben megszerezte az Ajax a vezetést. Az utóbbi időszakban remekül teljesítő Mohammed Kudus passzolt Berghuis-nak, aki bevette McGregor kapuját. A 29. percben már kettővel mentek a vendégek. Owen Wijndal passzából ezúttal Kudus volt eredményes. A jó dolgok mellett azonban történt rossz, Owen Wijndal ugyanis ismét megsérült, helyét Devyne Rensch vette át. Az eredmény nem változott a szünetig.

A második félidőben aztán Kudus duplázott, ám a gólját sajnos les miatt érvénytelenítette a videóbíró. A mérkőzés ezt követően csendesebb medrébe tért, egészen a 87. percig, ekkor ugyanis a jobbhátvéd, James Tavernier szépíteni tudott büntetőből. Ám mielőtt a skótok elhitték volna, hogy lehet esélyük egyenlíteni, a fiatal portugál szélső, Francisco Conceição két perccel később Tadić passzát követően eldöntötte a három pont sorsát.

Az Ajax győzelmével tehát tavasszal az Európa Ligában folytatja.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Rangers – AFC Ajax 1-3

További tartalmak: