Piros lap, kihagyott büntető, mégis győzelem: Barcelona-Valencia 1:0!

Az FC Barcelona nagy szenvedések árán, Raphinha első félidei góljával 1-0-ra nyerni tudott a Valencia ellen, mely a második félidő nagy részét már emberelőnyben tölthette. Ronald Araújót ugyanis azonnali pirossal kiszórta a játékvezető. A hajrában a Valencia teljesen beszorította a Barçát, gólt azonban nem tudtak szerezni. Olvasóink ezúttal is pontozták a mérkőzés főszereplőit. Xavi a […]

Az FC Barcelona nagy szenvedések árán, Raphinha első félidei góljával 1-0-ra nyerni tudott a Valencia ellen, mely a második félidő nagy részét már emberelőnyben tölthette. Ronald Araújót ugyanis azonnali pirossal kiszórta a játékvezető. A hajrában a Valencia teljesen beszorította a Barçát, gólt azonban nem tudtak szerezni. Olvasóink ezúttal is pontozták a mérkőzés főszereplőit.

Xavi a lehetőségeihez mérten a legerősebb kezdővel állt fel a szebb napokat is megélt Valencia ellen, akik idén a kiesés elől menekülnek. A kapuban ter Stegen állt, a védelemben a leginkább foglalkoztatott Koundé-Araújo-Christensen-Baldé négyes szerepelt. A középpályán ezúttal Sergi Roberto volt Busquets és Frenkie de Jong partnere. A támadósorban pedig Ferrán Torres és Raphinha mellé most Ansu Fati csatlakozott.

Az első félidőben nagy fölényben játszott a Barcelona, szerencsére pedig hamar sikerült is vezetést szerezni. A 15. percben Busquets vette észre a védők mögé befutó Raphinhát, a csapatkapitány csodálatos labdát varázsolt a brazil fejére, aki nem hibázott. 1-0! Csodálatos találat volt, némi valenciai védelmi hibával fűszerezve. A folytatásban Ferrán, Ansu és Raphinha is helyzetbe tudott kerülni, lövésük viszont vagy gyengére vagy pontatlanra sikeredett. A vendégek legnagyobb helyzete egy Ferrán Torres által elkövetett rossz visszapasszból következett, sikerült azonban a lövést blokkolni. Az eredmény így nem változott a szünetig.

A második játékrészben folytatódott a katalánok labdabirtoklási fölénye. Az 53. percben aztán büntetőhöz jutott a Barcelona. A labda mögé Ferrán állt, akinek meg kellett harcolnia a lehetőségért Fatival, pechére azonban a labda a kapufáról kifelé pattant. Marad az egygólos előny. Nem sokkal ezt követően, ha már büntetőt nem lőhetett, hát akcióból próbálkozott Ansu Fati, de ő is csak kapufáig jutott. Semmi nem akar összejönni Xaviéknak. Három perccel később aztán minden megváltozott. A Valencia iramodott volna meg egy kontrából, Araújo visszarántotta utolsó emberként Hugo Durót, amiért azonnali pirossal leküldte a játékvezető az uruguayi védőt. Emberhátrányba került tehát a csapat az utolsó félórára. A gyenge formában lévő vendégek ennek ellenére nem tudtak komoly lehetőséget kimunkálni, az eredmény ennek köszönhetően maradt 1-0.

A mérkőzés legjobbja: Sergio Busquets (100%)

Kezdőcsapat:

Marc-André ter Stegen: 6,5

Jules Koundé: 6

Ronald Araújo: 6,5

Andreas Christensen: 6

Alejandro Baldé: 8

Frenkie de Jong: 7

Sergio Busquets: 8,5

Sergi Roberto: 6

Ansu Fati: 5,5

Ferrán Torres: 3

Raphinha: 8

Cserejátékosok:

Franck Kessié: 6

Marcos Alonso: 6

Eric García: 5

Angel Alarcón: 6

Vezetőedző:

Xavi Hernández: 6

A mérkőzés videós összefoglalója:

FC Barcelona – Valencia 1-0

További tartalmak: