Shakira: „Bármit is tett Gerard, ő a gyermekeim apja”

Az FC Barcelona katalán középhátvédjének, Gerard Piquének korábbi párja, Shakira adott hosszú, exkluzív interjút az ‘Elle’ című női magazinnak. A világhírű énekes hosszú idő után nyilatkozott magánéletéről, illetve annak nehézségeiről. Ennek részletét hoztam el nektek.

Egy sötét időszakról szeretnélek kérdezni. Mi a helyzet a Gerarddal való kapcsolatoddal?

– Nos, nagyon nehéz erről beszélni, különösen úgy, hogy először nyilatkozok erről interjú formájában. Igyekeztem csendben maradni és feldolgozni azt, ami történt. Szóval igen, nehéz erről bármit is mondani, nagyon nehéz úgy élni a mindennapokat, hogy újságírók figyelnek minket a gyerekkel együtt a hét minden napjának minden órájában, bárhova is megyünk. Ez nem csak nekem nehéz, hanem természetesen a gyerekeknek is. A válásunk a nyilvánosság előtt zajlik, mert híresek vagyunk.

Kint, a házam előtt kempingeznek a paparazzik a hét minden napján, éjjel-nappal. És nincs olyan hely, ahol elbújhatnék előlük a gyerekeimmel, kivéve a házunkat.

– Tudod, nem tehetünk úgy egy sétát a parkban, mint egy átlagos család, nem mehetünk el fagyizni, vagy bármi mást anélkül, hogy a paparazzók ne követnének minket. Szóval nehéz. Próbálom a lehetőségekhez mérten eltitkolni a helyzetet a gyerekeim elől, igyekszem így tenni és megvédeni őket, mert anyaként ez az első számú küldetésem. De aztán tudod hallanak különféle dolgokat az iskolában a barátaiktól, vagy valami kellemetlen hírre bukkannak az interneten, ez pedig természetesen rájuk is hatással van.

Hogyan kezelitek ezt? Nagyon nehéz lehet…

– Igen, az. Mint mondtam, igyekszem eltitkolni előlük a helyzetet, amennyire csak tudom. Nagyon felkavaró lehet ez két gyermek számára, akik megpróbálják feldolgozni szüleik elválását. És néha úgy érzem, hogy ez az egész egy rossz álom, és valamikor felébredek majd belőle, de sajnos mindig rá kell eszméljek, hogy ez a valóság. Ami pedig szintén valóságos, az a csalódás, hogy valami olyan szent és különleges dolgot látok romba dőlni, mint a gyerekeim apjával ápolt kapcsolatom.

A szemem láttára csúfítja ezt el a média, akik eladják valami olcsó sztorinak az egészet. Mindezt úgy, hogy az apám az intenzív osztályon feküdt, én pedig ezeket a harcokat vívtam közben. Ez talán életem legsötétebb időszaka.

– De aztán azokra a nőkre gondolok szerte az egész világon, akik hasonló nehézségeken mennek keresztül, netán rosszabbakon is. Azoknak a nőknek, mint én, akik hisznek az olyan értékekben, mint a család, akiknek megvolt az álmuk a családalapításról, nos, valószínűleg az egyik legfájdalmasabb dolog ez, amit most én is átélek. De azt gondolom, hogy mi nők kitartóak vagyunk. Tudod, megvan bennünk a rugalmasság, ami azt hiszem velünk született. Nekünk nőknek az a célunk, hogy neveljük és gondoskodjunk azokról, akik tőlünk függenek. Szóval, ha azt kérdezed, hogyan kezelem ezt, erre csak azt tudom felelni: mindig sikerül emlékeztetnem magam arra, hogy példaképnek kell lennem a gyerekeim számára, hogy olyannak kell lennem, amivé szeretném, hogy ők váljanak, ha felnőnek. Ott akarok lenni azok mellett, akik szeretetükről és támogatásukról biztosítottak ebben a nehéz időszakban. Úgy vélem ez a legnagyobb erősségem.

A hírek szerint jelenleg arról folyik a vita Piqué-vel, hogy mi legyen a gyermekek elhelyezésével. Hol tartanak a dolgok jelenleg?

– Őszintén szólva a helyi sajtóval itt, Spanyolországban rendkívül nehéz együtt élni. A gyermekek nem érdemlik meg, hogy minden másodpercben megfigyeljék, lefotózzák őket az iskola udvarán vagy paparazzik kövessék minden lépésük. Megérdemlik, hogy normális élet éljenek. Ez az egész ügy egy nagy cirkusz, mindenki csak spekulál, kitalációkat tesz közzé a Gerarddal való kapcsolatomról, illetve ami a legfontosabb, a gyermekeink életével kapcsolatban, sok dolog pedig hazugság. Függetlenül attól, hogy a dolgok hogyan végződtek, vagy hogy Gerard és én, mint volt partnerek, hogyan vélekedünk egymásról, ő a gyermekeimnek az apja. Felelősséggel tartozunk ezért a két hihetetlen fiúért, és bízom benne, hogy kitaláljuk, mi a legjobb a jövőjük, a saját álmaik szempontjából, és mi a legtisztességesebb megoldás minden érintett fél számára. Nagyra értékelném, ha hagynák, hogy ezt a nyilvánosság kizárásával tehessük meg.

Még egy kérdést feltennék a kapcsolatodról. Gerardot már egy másik nő mellett látták. Úgy tűnt, hogy meglepetésként ért téged ez az egész, te nem akartad azt, hogy ez a kapcsolat véget érjen. Mikor jöttél rá, hogy ennek vége, és nem lesztek többé egy pár?

– Azt hiszem ezek olyan dolgok, amelyek túlzottan is személyesek, az egész helyzet annyira friss még, hogy erről nem akarok bővebben beszélni. Csak annyit tudok erre mondani, hogy én mindent beleadtam ebbe a kapcsolatba, és mindent megtettem azért, hogy ez a család együtt maradhasson. Mielőtt a gyerekeim elkezdték az iskolát nagyon mozgalmas életet éltem, megállás nélkül utaztam, a világ különböző helyeire jártam, turnéztam, koncerteztem, promóztam, iskolákat építésében segítettem Kolumbiában, és klipeket forgattunk a világ különböző országaiban. Még a Gerarddal való kapcsolatom első néhány évében is így tettem, sőt, amikor megszületett az első fiam, Milan, két hónaposan vittem magammal mindenhová. Még arra is emlékszem, hogy a ‘The Voice’ forgatásán folyamatosan szoptattam. Amikor Milán 2014 végén elkezdte az iskolát, tudtam, hogy ezt az életmódomat és a karrieremet háttérbe kell szorítanom, és ha úgy tetszik, le kell telepednem Barcelonában. Ott kell lennem neki és Gerardnak, majd később Sashának is. Gerardnak a foci volt az első, címeket nyert, én pedig szurkoltam neki.

Valamelyikünknek áldozatot kellett hoznia, a másik lehetőség azt lett volna, hogy felbontja szerződését a Barcelonával, és elköltözik velem Amerikába, ahol a karrierem zajlott. Így kettőnk közül egyikőnknek meg kellett hoznia ezt az áldozatot.

– Én pedig megtettem, háttérbe helyeztem a karrieremet, Barcelonába költöztem, hogy ő futballozhasson és kupákat nyerhessen. Ez a szeretet áldozata volt. Ennek köszönhetően mindig a gyermekeim mellett lehettem, teljesértékű anyukájuk lehettem. Ez a csodálatos kötelék elszakíthatatlan és összeköt minket. Ennyit tudok erről mondani.