Totális összeomlás, búcsú a kupától: Barcelona-Real Madrid 0:4!

Az FC Barcelona a szezon talán legrosszabb és legkilátástalanabb második félidejét produkálva 4-0-ra kikapott hazai pályán a Real Madrid ellen, Spanyol Kupa elődöntőjének visszavágóján. Vereségével eldőlt, hogy nem fogja triplával zárni odahaza az idei szezont a katalán csapat. A kezdőknél nem húzott meglepetést Xavi Hernández. A kapuban ter Stegen állt, a védelem jobboldalú a Clásicóknál […]

Az FC Barcelona a szezon talán legrosszabb és legkilátástalanabb második félidejét produkálva 4-0-ra kikapott hazai pályán a Real Madrid ellen, Spanyol Kupa elődöntőjének visszavágóján. Vereségével eldőlt, hogy nem fogja triplával zárni odahaza az idei szezont a katalán csapat.

A kezdőknél nem húzott meglepetést Xavi Hernández. A kapuban ter Stegen állt, a védelem jobboldalú a Clásicóknál már megszokott módon Ronald Araújo helyezkedett, középen Koundé és Marcos Alonso játszott, a baloldal pedig ezúttal is Baldé robotolt. A középpályán Busquets, Kessié, Sergi Roberto kapott szerepet, a támadósorban Lewandowskinak, Gavinak és Raphinhának szavazott bizalmat a tréner.

Az első félidő rendkívül szerencsétlenül alakult a Barcelona számára. Támadásban inkább a katalánok mutattak többet, az utolsó percekben is nekik volt komoly ziccerük a vezetéshez, ez azonban kimaradt, a madridiaknak pedig több sem kell, megiramodtak egy kontrából és végül Vinícius révén meg is szerezték a vezető találatot. 0-1!

A második játékrész 50. percében aztán mondhatjuk, hogy lélektanilag minden eldőlt, mivel a vendégek leiskolázták a Barcelona védelmét, Benzema pedig meglőtte a második gólt is, amivel már a madridiak álltak továbbjutásra. 0-2! Kevesebb mint tíz perccel később minden lényegi kérdés eldőlt. Kessié rúgott ugyanis oda felelőtlenül a kapunak háttal álló, a tizenhatosról kifelé cselező Vinícusnak. A jogosan megítélt büntetőt Benzema értékesítette, aki ezzel már duplánál tartott. 0-3! 

A következő percekben Xavi megpróbált egyre inkább előrefelé cserélni, érkezett Ansu Fati és Ferrán Torres is, de ők nem tudtak komolyan lendíteni a mérkőzésen, amire egyébként legbelül számítani is lehetett sajnos. A legveszélyesebb akciója a felfutó Ronald Araújónak volt, aki szélső támadókat megszégyenítő technikával és harcossággal tartotta meg több ember gyűrűjében a labdát, majd kapura is tudott lőni, ám ez kevéssel célt tévesztett. Ahogyan teltek a percek, úgy vált egyre reménytelenebbé a Barcelona, a kegyelemdöfést pedig a 80. percben a triplázó Benzema adta meg, beállítva ezzel a végeredményt. 0-4!

Több oka is van ennek a nagy mértékű vereségnek. Egyfelől a kezdőcsapat majdnem fele hiányzik: Xavi nem számolhat már hetek óta Pedrivel és Dembélével, újabban pedig már de Jong és Christensen is a maródiak listáján van. Ennek megfelelően a védekezés messze nem volt olyan megbízható Alonsóval, mint Christensennel lett volna, gyenge meccset játszott az eredetileg balhátvéd spanyol, több komoly hibát is elkövetett. Martínez Munuera első félidei ténykedésére nehéz szavakat találni, amit az utolsó percekben, Lewandowski eseténél csinált, ahol a szituációt még csak vissza se nézték, majd a kontrából meglőtte a Real a vezető gólt. Végezetül pedig persze a Real Madrid is alapvetően sokkal jobban felkészült a Barcelonából, és több szerencséjük is volt, mint az elmúlt egymás elleni mérkőzéseken. Nem lesz tehát hazai tripla, marad a bajnokság, amit tizenkétpontos előnyből kötelező innen már megszerezni.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: