Xavi: „Baldé nagyon meggyőző volt védekezésben és támadásban is”

Az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját a vasárnapi Valladolid elleni bajnokit megelőzően. A trénert természetesen rengeteget kérdezték az átigazolásokkal kapcsolatban, amire ő meglehetősen nyíltan felelt. Hogy áll Jules Koundé regisztrációja? – Magabiztosak vagyunk afelől, hogy holnap már számíthatunk a játékára. Egyelőre azonban ez még nem valósult meg, minden a számoktól függ, a […]

Az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját a vasárnapi Valladolid elleni bajnokit megelőzően. A trénert természetesen rengeteget kérdezték az átigazolásokkal kapcsolatban, amire ő meglehetősen nyíltan felelt.

Hogy áll Jules Koundé regisztrációja?

– Magabiztosak vagyunk afelől, hogy holnap már számíthatunk a játékára. Egyelőre azonban ez még nem valósult meg, minden a számoktól függ, a pénzügyi fair play kiegyensúlyozottságáról.

Mit gondol a Bajnokok Ligája csütörtöki sorsolásáról?

– Nagyon nehéz csoportot kaptunk, talán a legnehezebbet az elmúlt húsz évben. Rendkívül keményen kell majd küzdenünk, ugyanakkor nem lehet más a cél, mint a továbbjutás, de messze lesz a sétagalopptól…

Mi várható az átigazolási időszak hátralévő napjaiban?

– Még sok minden megtörténhet a hátralévő néhány napban, Marcos Alonso esetében ez ugyanúgy érvényes. Várom azonban már, hogy vége legyen ennek az egésznek. Auba esetleges távozása? Nem zárható ki semmi az esetében, éppen ezért mindenre igyekeztem felkészülni. Bernardo? Bízom az érkezésében természetesen, ugyanakkor tudom, hogy mennyire nehéz lesz ez, elvégre néhány napunk van már csak.

Hogyan értékeli a fiatal balhátvéd, Álex Baldé eddigi teljesítményét?

– Meglátjuk, mi lesz vele holnap. Az előző meccsen nagyon jó volt, mindent beleadott, ott volt a védekezésnél és a támadásnál egyaránt, sokat segített be a társainak. Meglátjuk, képes lesz-e erre holnap is, nem könnyű a helyzete, hiszen elképesztően fiatal.

Látva a fejlődését, úgy gondolom a balhátvéd posztra megvagyunk elegen.

– A jobboldalon már más a helyzet, Desten kívül nincs igazi jobbhátvédünk, ő pedig tisztában van a helyzetével. Meglátjuk, mi történik a hátralévő néhány napban, de célunk megerősíteni ezt a pozíciót.

Ter Stegen, a vezéregyéniség…

– Ter Stegen egy igazán különleges egyéniségű vezér. Rendkívül profi, elhivatott és nagyon komolyan veszi a dolgát. Felfigyelsz rá, ha megszólal, tavaly pedig nagyon sok alkalommal mentette meg a csapatot.

Pablo Torre inkább marad?

– Már beszéltem vele, elmondtam neki, hogy ez a Barcelona, és itt nehéz perceket kapni, de leszögezném, hogy kiváló munkát végez. Felmerült, hogy kölcsönben visszatér a Racinghoz egy szezonra, de szerintem itt többet tud fejlődni. Rengeteg meccsünk van, szerintem jó, ha velünk marad.

Mi a helyzet Martin Braithwaite távozásával?

Szerződése van a Barcelonával, de már május 17. óta tisztában van azzal, hogy nem számolok vele.

Piqué mennyi lehetőséget kaphat az idén?

– Még a nyaralása előtt leültem vele elbeszélgetni, ahol közöltem vele, hogy idén sokkal nagyobb konkurenciája lesz, mint eddig, és nem lesz könnyű játékperceket kiharcolnia. Ugyanakkor még csak két meccs ment le a szezonból, minden tőle függ, más téren is tud segíteni a csapatnak érzésem szerint. 

További tartalmak: