A következő szezonban már nem John Heitinga irányítja az Ajaxot

Heitinga januárban vette át az Ajax irányítását, eleinte csak ideiglenesen, végül a kezdeti jó eredmények hatására megbízatását meghosszabbították a szezon végéig.

Hosszú hetek bizonytalansága után pont került egy nagyon fontos kérdés végére: nem John Heitinga lesz az Ajax vezetőedzője a következő szezonban. A döntést csütörtökön közölte Sven Mislintat a szakemberrel, aki Alfred Schreuder menesztése után vette át a csapatot január végén. Az idényt sajnos így sem sikerült megmenteni, a csapat búcsúzott az Európa Ligából, elbukta a Holland Kupa döntőjét és a bajnokságban is lemaradt a Bajnokok Ligáját érő helyezésekről.

Sven Mislintat nyilatkozata:

„Ma délután közöltem Johnnal a döntést. Nehéz volt meghozni ezt, és még nehezebb volt vele ezt közölni, mert személyesen közel állok hozzá. John segített a csapatnak egy rendkívül nehéz időszakban, maximális elhivatottsággal dolgozott, ezért pedig nagyon hálásak vagyunk neki. Az ötödik helyen is voltunk, végül sikerült a harmadik helyére felküzdeni magunkat. Sokat tanult az elmúlt pár hónapban, a fejlődésében pedig szeretnénk támogatni őt, de arra a következtetésre kellett jutnunk, hogy az Ajaxnak egy tapasztaltabb vezetőedzőre van szüksége. Abban a szakaszban, amiben most van a klub, ez nagyon fontos lenne” – nyilatkozta a futballért felelős igazgató.

Arról nincs egyelőre biztos információ, hogy Heitinga marad-e a klubnál, szerződése mindenesetre 2025 nyaráig köti őt az Ajaxhoz. Egy biztos, jár a maximális elismerés neki azért, amiért elvállalta ezt a feladatot, annak ellenére is, hogy elsőre elutasította a lehetőséget. Ennek megfelelően a szimpatikus mindenképpen az lenne, ha a vezetés támogatná őt a folytatásban is, legalább a szerződése lejártáig.

Hogy ki léphet Heitinga örökébe, nem tudni, az esélyesek között van a csapat korábbi vezetőedzője, Peter Bosz is. Arra viszont jó esély mutatkozik, hogy hamarosan fény derülhet erre is.

Köszönünk mindent, Johnny!

További tartalmak: