Alexia: „Tökéletes állapotban vagyok, készen állok a játékra”

Jonatan Giráldez mellett Alexia Putellas és Caroline Graham Hansen válaszolt az újságírók kérdéseire a finálét megelőzően.

Szombaton rendezik a női Bajnokok Ligája idei szezonjának fináléját, ahol a Barcelona és a Wolfsburg csap majd össze. A katalánoknak ez lesz zsinórban a harmadik fináléjuk, tavalyelőtt a Chelsea-t legyőzve szerezték meg az első BL-kupájukat, egy évvel később viszont 3-1-s vereséget szenvedtek a rekordbajnok Lyontól. A katalánok akkor az elődöntőben a mostani ellenfelet, a Wolfsburgot búcsúztatták 5-3-s összesítéssel.

A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatókat pénteken délután tartották. A Barcelona vezetőedzője, Jonatan Giráldez mellett ezúttal a csapatkapitány, Alexia Putellas és a Wolfsburg korábbi játékosa, Caroline Graham Hansen álltak a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

Alexia Putellas:

„Tökéletes érzem magam. Mindenkinek a tudása legjavát kell majd kiadnia holnap, ha el akarjuk érni célunkat. Az, hogy végül mennyi percet is tölthetek majd a pályán, kizárólag az edző döntése lesz.”

„Tisztában vagyunk azzal, hogy milyen csapat is a Wolfsburg, hiszen jól ismerjük őket, nem véletlenül jutottak el a döntőig, ahol a legkisebb hiba is végzetes lehet. Pontosnak és koncentráltnak kell lennünk. Minden történés kulcsfontosságú lehet ebben a döntőben. Apró részletek döntenek majd. A Wolfsburg Európai egyik legjobb csapata, ez pedig azt is jelenti, hogy a legkisebb hibát is megbosszulják azonnal.”

„Nyolcezer szurkoló tartott a csapattal? Óriási dolognak tartom ezt az elköteleződést. Nem lehetünk elég hálásak ezeknek az embereknek, hogy eljöttek velünk. Néhányan busszal utaztak, 15 óra ide, 15 óra vissza, mások repülővel jöttek, sok pénzt fizetve, hogy támogasson minket. Nagyon hálásak vagyunk nekik ezért. Rengeteget számít, hogy mögöttünk állnak majd itt is.”

„Természetesen érzem magamon az ilyenkor szokásos nyomást, de ez a Barcelonánál állandóan velünk van. Ennél a klubnál csak a tökéletes az elfogadható, amit borzasztóan nehéz kivitelezni, mindig tudsz jobb és jobb lenni. A szezon döntő része most érkezett el, itt az idő, hogy kiélvezzük ezt, az igazán nagy dolgok most történnek.”

„A tavalyi finálé? Traumatikus élmény volt ez az egész nem csak nekem, hanem az egész csapatnak akkoriban. Borzasztóan keményen dolgozott mindenki azért a kupáért, de sajnos nem sikerült megnyernünk a döntőt. Ezt idén extra motivációként használhatjuk, és a magunk javára fordíthatjuk. Az elmúlt két évben látható fejlődésünk nagyon pozitív. Sokkal sokoldalúbbak vagyunk csapatként, és még jobban érezzük egymást a pályán. Sokat segít a felkészülésben, ha már játszottál ilyen rangú mérkőzésen, mentálisan főként. A legutóbbi döntő óta több új játékosunk is van, akik a szezon során fokozatosan beilleszkedtek, idén szerintem még erősebb csapatunk van, mint tavaly. Összességében úgy kell gondolnunk arra a Lyon elleni mérkőzésre, hogy szükséges rossz volt a fejlődésünk érdekében.”

Caroline Graham Hansen:

„Nagyon különleges meccs lesz ez számomra, hiszen öt évet töltöttem a Wolfsburgnál, ahol annyi dolgon mentünk keresztül a csapattal. Most viszont már a Barcelonáért játszom, ahol nagyon boldog vagyok. Minden tőlem telhetőt megteszek majd azért, hogy behúzzuk ezt a döntőt. Ehhez minden egyes játékosunkra szükség lesz, mindenkinek a legjobb formáját kell hoznia holnap, csak így arathatunk győzelmet. A Wolfsburg egy kiváló csapat, tele remek képességű játékossal, ha le tudjuk őket győzni, az egy újabb igazolás, hogy mennyire jó csapatunk is van jelenleg.”

„Eindhoven-ben játsszák a döntőt? Csodálatos ez a stadion, boldog vagyok, hogy teltház vár majd minket. Jó jel a jövő szempontjából, hogy rengetegen vásároltak volna még jegyet, de már mindegyiket elkapkodták. Ez azt is jelenti, hogy nyugodtan játszhatunk majd a későbbiekben egy ennél nagyobb stadionban is.”

További tartalmak: