Edwin van der Sar távozik az Ajax vezérigazgatói posztjáról

Van der Sar 2016 óta töltötte be az Ajax vezérigazgatói posztját. A megfelelő átmenet érdekében egészen augusztus 1-ig marad a klubnál.

Folytatódik az Ajax vezetőségében az átalakulás, mely ezúttal egy igen fontos beosztású szereplőt, Edwin van der Sar-t vezérigazgatót érinti, aki kedden hivatalosan is bejelentette távozását. A klub legendás kapusa 2012 óta volt tagja a vezetőségnek, 2016 óta pedig vezérigazgatóként tevékenykedett. Van der Sar a Felügyelő Bizottság kérésére augusztus 1-ig marad a klubnál a megfelelő átmenet érdekében.

„Közel tizenegy év után távozom az igazgatóságtól. Sok szép és sok nehéz pillanatot éltünk át együtt ez alatt az időszak alatt. Nagyon hálás vagyok mindenkinek azért, amit elértünk, most viszont úgy érzem, hogy itt az idő a pihenésre, el kell távolodnom picit a futballtól, más dolgokra vágyom. Nem tudtam volna ilyen körülmények között olyan felelősségteljes döntéseket meghozni ennek a nagyszerű klubnak a jövőjét illetően, amilyenre szükség lesz, ezért döntöttem a távozás mellett” – nyilatkozta a vezérigazgató.

A döntés kapcsán megszólalt Pier Eringa, a Felügyelő Bizottság nemrég kinevezett új vezetője, aki elmondta, marasztalni akarták van der Sart, de a döntése egyértelmű és határozott volt. Egyértelműen visszautasította azt, hogy a vezetőként eltöltött periódusát az idei gyenge szezonnal azonosítsák az emberek. Kiemelte, mekkorát fejlődött vezetése alatt az Ajax, nemzetközileg még nagyobb tekintélyre tettek szert. Végezetül elmondta, a vezetés új összetételéről augusztus 1-je után tájékoztatnak majd.

 


 
Érett már ez a lépés maradjunk annyiban, elismerés, hogy Edwin belátta, hogy nem tudott úrrá lenni a kialakult helyzeten. Sok sikert a jövőben, Legenda!

További tartalmak: