Új edző, új kezdet, hosszú idő után az első győzelem: Ajax – Volendam 2:0

Hosszú hetek teltek el az Ajax legutóbbi bajnoki győzelme óta. Az amszterdamiak legutóbb még augusztusban győztek a bajnokságban, most azonban a Volendam ellen újra sikerült végre.

2023. augusztus 12. – ekkor nyert legutóbb bajnokit az AFC Ajax, akkor a Heracles Almelót győzték le az első fordulóban. Közel három hónapos nyeretlenségi szériát szakított meg tehát a csapat csütörtök este a Volendam ellen, melyen John van ’t Schip vezetőedző mellett debütált a 20 esztendős szélső, Ar’jany Martha is. A fiatal játékos a sérült Borna Sosát pótolta.

A vezetést Brobbey passzából Steven Bergwijn szerezte meg az 57. percben. A végeredményt a hajrában csereként pályára lépő Chuba Akpom állította be, akinek ez volt az első gólja az Ajax színeiben. Röviddel ezt követően duplázhatott is volna, ám lövése a kapufát találta telibe. Az este egyetlen csalódása, hogy Mikautadze ezúttal sem kapott egyetlen perc lehetőséget sem.

A legfontosabb most mindenesetre a győzelem és az azzal járó három pont. A csapat ezzel kikerült a kiesőzónából, amennyiben pedig hozzák másik elmaradt mérkőzésüket is, úgy egészen a középmezőnyig zárkózhatnak fel.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: