Kudus távozik, Thiago Almada érkezik a hajrában?

Az argentin középpályás ára 15 és 20 millió euró között mozoghat, a személyes feltételekről már megállapodtak a felek.

Az utolsó napokban is bőven akadnak izgalmas történések az Ajax körül, ami a nyári átigazolási piacot illeti. Bár korábban megakadtak a tárgyalások az Ajax és a West Ham United között Mohammed Kudus megszerzése kapcsán, nemrég Fabrizio Romano és David Ornstein szerint is megszületett a megállapodás a klubok között.

Az amszterdamiak bónuszokkal együtt 45 millió eurót kapnak a ghánai játékosért, aki legutóbb triplával segítette a csapatot a Ludogorec elleni EL-selejtezőn. A megállapodás részét képezi emellett az is, hogy Kudus későbbi eladásából 10 százalék szintén az Ajaxot illeti meg.

Az MLS-ből érkezhet a helyettese

A De Telegraaf újságírója, Mike Verweij szerint az Ajax már felvette a kapcsolatot az amerikai MLS-ben szereplő Atlanta United együttesével a 21 esztendős argentin támadó középpályás, Thiago Almada okán. A tavaly világbajnokságot nyerő játékos ára valamivel 15 millió euró felett lehet, a játékossal pedig már meg is állapodott az Ajax a személyes feltételekről.

A fenti hírt erősítheti Maurice Steijn mérkőzés utáni nyilatkozata, melyben a Kudus távozása utáni erősítésékről kérdezték. A tréner elmondta, hogy szerinte Eduard Spertsyan, a Krasnodar tehetséges örmény középpályása végül nem lesz a csapat játékosa.

Az átigazolási időszakból kevesebb mint egy hét maradt, ennyi idő alatt kell a lehetőségeikhez mérten leginkább megerősítenie keretét Sven Mislintatéknak.

További tartalmak: