Játékban nagyobb volt a különbség: Ajax-Nijmegen 1:0!

Újabb győztes bajnokin van túl az AFC Ajax, immáron hat mérkőzésre nyújtva győzelmi szériájukat. John Heitinga fiai vasárnap délután a NEC Nijmegen csapatát fogadták hazai pályán, és nyertek 1-0-ra. A kezdőcsapatnál mindösszesen egy változtatást hajtott végre Heitinga. Kenneth Taylor helyét Edson Álvarez vette át a hatos pozíciójában, a védelem közepében pedig Calvin Bassey volt Timber […]

Újabb győztes bajnokin van túl az AFC Ajax, immáron hat mérkőzésre nyújtva győzelmi szériájukat. John Heitinga fiai vasárnap délután a NEC Nijmegen csapatát fogadták hazai pályán, és nyertek 1-0-ra.

A kezdőcsapatnál mindösszesen egy változtatást hajtott végre Heitinga. Kenneth Taylor helyét Edson Álvarez vette át a hatos pozíciójában, a védelem közepében pedig Calvin Bassey volt Timber partnere így. A kapuban Rulli állt, a védelemben a két szélen Rensch és Wijndal játszott, a középpályán Berghuis és Klaassen játszott, a támadósort pedig ezúttal is a Kudus-Tadić-Bergwijn hármas alkotta.

A 6. percben máris előnyhöz juthatott volna az Ajax, Steven Berghuis próbálkozott egy távoli lövéssel, a labda sajnos a keresztlécről kifelé pattant. A 21. percben ismét komoly helyzet alakult ki a vendégek kapuja előtt. Kudus és Tadić passzolgattak egymással, lövéssel azonban Bergwijn vállalkozott, Cillessen bravúrral védeni tudott. Röviddel ezt követően Timber előtt adódott komoly sansz. A védő remekül cipelte fel a labdát, kényszerítőzött Tadiccsal, a lövés azonban az oldalhálót találta telibe. A 34. percben kellett Rullinak először játékba avatkoznia kézzel, egy gyengécske próbálkozásnál. Három perccel később komoly káosz alakult ki a Nijmegen kapuja előtt. Először Klaassen, utána pedig Bassey próbálkozásánál blokkoltak a kapuban álló vendégek. Hajrában még Bergwijn próbálkozott egy tekeréssel, ám ezt is hárítani tudta a kapus. Nem született tehát gól az első félidőben.

A második játékrész elején aztán végre megtört a jég. Tadiç passzát Kudus belsőzte a kapuba. 1-0! Az 56. percben egyenlítési lehetőség adódott a vendégek előtt, Rulli azonban védeni tudta a próbálkozást. A hátralévő bő félórában volt esélye Kudusnak a duplázásra, de helyzetbe került a csereként beálló Conceição is, ezek azonban rendre kimaradtak, így több gól nem született a mérkőzésen. Az Ajax így már hatodik bajnokiját nyerte zsinórban, Heitingáék továbbra is tapadnak a listavezető Feyenoordra.

A mérkőzés videós összefoglalója:

AFC Ajax – NEC Nijmegen 1-0

További tartalmak: