Balhé, megszakítás, piros lap, továbbjutás: Feyenoord-Ajax 1:2!

Az AFC Ajax egy balhékkal tarkított igazi rangadón 2-1-re kiejtette a Feyenoordot a Holland Kupa elődöntőjében. Az amszterdamiak részéről Tadić és Klaassen talált be, Rulli nagyokat védett, Kudus viszont combizomsérülést szenvedett. A mérkőzés már eleve késéssel vehette csak kezdetét, mert óriási füstfelhő borította be a De Kuip gyepét. A Feyenoord szurkolói eléggé elvetették a sulykot […]

Az AFC Ajax egy balhékkal tarkított igazi rangadón 2-1-re kiejtette a Feyenoordot a Holland Kupa elődöntőjében. Az amszterdamiak részéről Tadić és Klaassen talált be, Rulli nagyokat védett, Kudus viszont combizomsérülést szenvedett.

A mérkőzés már eleve késéssel vehette csak kezdetét, mert óriási füstfelhő borította be a De Kuip gyepét. A Feyenoord szurkolói eléggé elvetették a sulykot a pirotechnikával, néhány perccel később azonban kezdetét vehette az összecsapás. Az első percek a hazaiaké voltak, több veszélyes kontrát is végig tudtak vinni, Rulli végig állta a sarat, így maradt a döntetlent. A 14. percben aztán egy szerencsésen elé pattanó labdából Dusan Tadić megszerezte a vezetést az Ajaxnak. 0-1! Tíz perccel később máris egyenlíthetett volna a Feyenoord, egy remek összjáték után Jahanbakhsh lövése jött ki a kapufáról. A félidő hosszabbításának második percében azonban már sem a kapufa, sem pedig Rulli nem tudott segíteni. Ismét a szélen került ellenfele mögé a hazai csapat, egy kiváló beadásból pedig Santiago Gimenez fejelt gólt. 1-1! Ezzel zárult a játékrész.

A szünet után az Ajax rögtön egy góllal jelezte, nem zavarta meg őket a bekapott találat. Először Bergwijn, utána Tadić vehette volna be a Feyenoord kapuját, végül a harmadik érkező, Davy Klaassen juttatta előnyhöz ismét a csapatot. 1-2! A 60. percben kényszerű cserére került sor, miután Kudus combizma futás közben meghúzódott. A ghánai helyére Conceição állt be. Röviddel a cserét követően Tadić és Kokcü akaszkodtak össze, ezt követően pedig elszabadult a pokol. A hazai szurkolók tárgyakat kezdtek bedobálni a pályára, az egyik ilyen pedig eltalált Klaassen fejét, akinek fel is szakadt a bőre. A mérkőzés percekig állt, a hazaiak másodedzője pedig mikrofonon keresztül szólt a szurkolókhoz, hogy használják az agyukat, és fejezzék be ezt. Klaassen vérzését idő közben csillapították, rövidesen azonban mégis cserét kért. A 86. percben Gimenez duplázhatott volna, fejese ezúttal azonban a kapufát találta el. A maratonira nyúló hosszabbításban Kenneth Taylort még kiszórták második sárgával, az eredményt azonban így is meg tudta őrizni az Ajax.

Az amszterdamiak tehát ott vannak a kupadöntőben, ahol majd a PSV vár rájuk.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: