Egy sikertelen szezon fájó lezárása: büntetőkkel oda a Holland Kupa is

A visszavágás reményével várta az Ajax a Holland Kupa döntőjét. Az amszterdamiak még a szezon elején a Holland Szuperkupa döntőjében, illetve a legutóbbi bajnoki összecsapáson is vereséget szenvedett a PSV-vel szemben. Sajnos a szerencse nem fordult, mivel büntetők után a kupadöntőt is elbukta a csapat az eindhoveniekkel szemben. A kezdőbe visszatért Edson Álvarez, aki a […]

A visszavágás reményével várta az Ajax a Holland Kupa döntőjét. Az amszterdamiak még a szezon elején a Holland Szuperkupa döntőjében, illetve a legutóbbi bajnoki összecsapáson is vereséget szenvedett a PSV-vel szemben. Sajnos a szerencse nem fordult, mivel büntetők után a kupadöntőt is elbukta a csapat az eindhoveniekkel szemben.

A kezdőbe visszatért Edson Álvarez, aki a legutóbbi bajnokin eltiltás miatt hiányzott. A névsor Rulli nevével kezdődött, a védelemben a mexikói játékos mellett honfitársa, Sánchez, illetve Timber és Hato szerepeltek. A középpályán változatlanul a Berghuis-Grillitsch-Klaassen hármas kapott lehetőséget. Elől pedig tartogatott egy meglepetést Heitinga, kezdett ugyanis Brobbey, rajta kívül még Tadić és Bergwijn kezdtek.

A mérkőzés az első perctől kezdve parázs csatát hozott. A 10. percben Brobbey vádliját taposták meg nagyon csúnyán, a csatár lent maradt, a PSV azonban hosszú másodpercekig nem volt hajlandó kirúgni a labdát, végül a játékvezető állította meg a játékot, ezt követően pedig kisebb dulakodás tört ki. Szűk tíz perccel később Klaassent buktatták a tizenhatoson belül, a játékvezető mégsem avatkozott közbe, még utólag sem. A 42. percben előnybe került az Ajax egy kontratámadást követően. Tadić indította Bergwijnt, aki a tizenhatoson belülre érve kapura lőtt, a labdába beleért Jarrad Branthwaite, ami így kikötött a kapuban. 1-0! Ezzel zárult az első félidő.

A második félidő elején aztán a PSV is beköszönt, szerencsére azonban Ramalho találatát érvénytelenítette les miatt a játékvezető. Nem sokkal erre rá Brobbey került óriási helyzetbe, már a kapus mellett is elhúzta a labdát, ennek ellenére sem sikerült bevenni az üresen álló kaput, a kapufáról jött ki a labda. A kihagyott ziccerre rá is kontrázott a PSV egy góllal, ami ezúttal sajnos már szabályos volt. Xavi Simons passzolta középre a labdát, amit aztán Thorgan Hazard lőtt kapásból a kapuba. 1-1! A 77. percben Álvarez hibázott egy nagyot, amit Xavi Simons kis híján gólra váltott, Rulli szerencsére lábbal védeni tudott. A hátralévő percekben már nem változott az állás, következhetett tehát a hosszabbítás, gól azonban itt sem született, büntetőkkel dőlt hát el a kupa sorsa.

A büntetőknél Tadić és Hazard értékesítette a maga tizenegyesét, a következő két pár azonban itt és ott is kimaradt. A negyedik lövést a fiatal Mika Godts vállalta magára, sikerrel is járt, a másik oldalon El-Ghazi szintén beköszönt. Az ötödik lövő Edson Álvarez lett, a mexikói azonban kihagyta a büntetőjét, nem úgy a másik oldal, ahol Fabio Silva túljárt Rulli eszén.

A PSV így egy héten belül másodszor is legyőzte az Ajaxot, akik szinte biztosan kupa nélkül zárják a szezont. Nincs mese, a hátralévő négy bajnokin marad a reménykedés, hogy legalább a Bajnokok Ligája selejtezője meglegyen a következő szezonban, látva azonban a csapat állapotát, csoda lenne, ez egy sikertelen idény minden téren.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: