Tadić: „Miért ne nyerhetnénk a Liverpool ellen?”

Komoly rangadó vár kedd este az Ajaxra, Alfred Schreuder csapata ugyanis a Liverpoolhoz látogat az Anfield-re. A mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón a vezetőedző mellett ezúttal a csapatkapitány, Dusan Tadić ült mikrofon elé.  – Folytatnunk kell a Ranger ellen megkezdett utat. Különösen az ott mutatott hozzáállásunkra gondolok ez alatt: a pozitív energiára, a jókedvre, amit mindannyian […]

Komoly rangadó vár kedd este az Ajaxra, Alfred Schreuder csapata ugyanis a Liverpoolhoz látogat az Anfield-re. A mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón a vezetőedző mellett ezúttal a csapatkapitány, Dusan Tadić ült mikrofon elé. 

– Folytatnunk kell a Ranger ellen megkezdett utat. Különösen az ott mutatott hozzáállásunkra gondolok ez alatt: a pozitív energiára, a jókedvre, amit mindannyian sugároztunk, a folyamatos góléhség. Ami a Liverpoolt illeti, nem tudom milyen állapotban vannak jelenleg, szerintem komoly hátrányt jelent a számukra, hogy a hétvégén nem játszottak.

– Klopp abszolút példakép számomra, neki köszönhető, hogy a Liverpool ma ott van, ahol. Vele nyerték meg ismét a Bajnokok Ligáját, a bajnokságot, tavaly pedig ismét BL-döntőbe vezette őket. A játékfelfogása és az elképesztő munkaenergiája miatt játszik ez a csapat így. Csodálatos az a hét év, amit eltöltött ott, példakép minden edzőnek.

– A Liverpoolt szerintem felidegesítette az első mérkőzés eredménye, most duplán motiváltak. Az ilyen csapatok ellen nagyon jónak kell lenned labdával, bátornak kell lenned, ezt kell mutatnod magadról. Ez a kulcs. Ha bátran játszol, akkor van esélyed ellenük. Ha nem, akkor bedarálnak a párharcokban és megvernek. A saját játékunkat akarjuk játszani.

– Nagyon fontos lesz, hogy hatékonyak legyünk védekezésben. A jó védekezés már a támadóknál megkezdődött, olyan nyomást kell gyakorolnunk a támadókkal az ellenfélre, hogy ez passzoljon a középpályánkhoz és a védelmünkhöz is. Ha hatékonyan csináljuk ezt, akkor az ellenfélnek nem csak a labdakihozatalra, hanem a védekezésre is koncentrálnia kell majd. A mai futballnak ez az egyik kulcsa, mennyire hatékony a letámadásod.

– Csodálatos stadion az Anfield, óriási a hangulat itt, néha nehéz is elvonatkoztatnod játékosként ettől. Én ugyanakkor nem sokat tehetek ez ügyben sajnos az oldalvonal mellett, a játékosaimra kell hagyatkoznom, Dusan és Daley már jól ismeri ezeket a meccseket, nekik biztosan nem okoz majd meglepetést – zárta nyilatkozatát Schreuder.

Tadić szerint nincs előre lefutott mérkőzés, ahogyan ez sem ilyen. 

– Miért ne érhetnénk el jó eredményt a Liverpool ellen? Mi vagyunk az Ajax, nem először lépünk pályára ilyen kaliberű csapat ellen – vette át a szót Tadić.

– A jobbszélső poszt? Korábban nem nagyon játszottam ezen az oldalon, így még picit szoknom kell. Sok új játékosunk van, össze kell csiszolódnunk egymással. Az eredmények alapján kijelenthető, hogy ez egyre jobban megy, remélhetőleg a Liverpool ellen is hasonlóan jól megy majd a játék. Nem számít, milyen poszton játszok, ameddig az Ajax nyeri a meccset.

– Két éve nem volt olyan jó az üres Anfielden játszani, teljesen más volt úgy. Egy elképesztő stadionról beszélünk, fantasztikus hangulattal, ahol végre a szurkolóink is velünk lesznek, bíztatnak majd minket.

További tartalmak: