Heitinga: „Csak rajtunk múlik, visszakerülünk-e ismét a csúcsra”

A Bundesliga idei meglepetéscsapatával, az Union Berlinnel mérkőzik meg csütörtökön a Bajnokok Ligája csoportköréből búcsúzó Ajax. A sajtótájékoztatón John Heitinga mellett a csapatkapitány, Dusan Tadić válaszolt az újságírói kérdésekre. Az Union Berlinről „Egy erős, egységes csapat, nem véletlenül állnak második helyen a Bundesligában. Figyelemre méltó az, ahogyan játszanak, a meccs lefújásáig maximumon teljesítenek, nem adják […]

A Bundesliga idei meglepetéscsapatával, az Union Berlinnel mérkőzik meg csütörtökön a Bajnokok Ligája csoportköréből búcsúzó Ajax. A sajtótájékoztatón John Heitinga mellett a csapatkapitány, Dusan Tadić válaszolt az újságírói kérdésekre.

Az Union Berlinről

„Egy erős, egységes csapat, nem véletlenül állnak második helyen a Bundesligában. Figyelemre méltó az, ahogyan játszanak, a meccs lefújásáig maximumon teljesítenek, nem adják fel, ami több kései gólban is megnyilvánult. A legnagyobb problémát a gyors átmeneteik és a rögzített szituációkban való erősségük okozhatja majd nekünk.”

Tadić fontossága

Dusan már évek óta nagyon fontos tagja a csapatnak. Nehéz időszak áll mögöttünk, elvégre hét mérkőzést hoztunk le nyeretlenül. Az elmúlt években az Ajax olyan formában játszott, mely példaként szolgált az európai futballban. Rajtunk áll vagy bukik, hogy felépítünk-e valami hasonlót.

Bergwijn visszatérhet

„Stevie végig a csapattal dolgozott ma, holnap meglátjuk, hogyan reagál a teste. Bergwijn egy extra fegyver a kezünkben, akit akár be is vethetünk csütörtökön. Ha minden rendben van vele, úgy ott lesz a meccskeretben.”

Javuló tendenciát mutatnak

„Jó formában vagyunk, folyamatosan javulunk. Ismét mosolyogni látom a játékosokat. Tudjuk azonban még, hogy nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk. A legfontosabb, hogy ismét kellően energikusak legyünk a meccseken, ezt pedig fenn is tartsuk a későbbiekben.”

Kudus kiváló formában

„Biztos vagyok benne hogy Kudus képes lesz magasabb szintre emelni a csapatot. Egészen elképesztő ahogyan manőverezik kis területen, emellett képes gólokat szerezni, illteve az ellenfél több játékosát is magára húzni.”

Dusan Tadić:

„Új enerigát hozott a csapathoz Heitinga. Ahhoz, hogy jó edző legyél, rendekezned kell a három legfontosabb tulajdonsággal: erős karakterrel, közösségépítő képeséggel, illetve jó problémamegoldó készséggel. John-ban mindegyik megvan ebből.”

További tartalmak: