Háborús hangulatban is hozták a kötelezőt: Utrecht-Ajax 0-2!

Negyedik bajnokiját is sikerrel abszolválta az Ajax, mely ezúttal az Utrecht csapatához látogatott. A mérkőzésen végül két gólos győzelmet aratott az Ajax, mely így tapad a jobb gólkülönbségével élen álló PSV-re a tabellán. A mérkőzés Bas Dost fejesével kezdődött a nyolcadik percben, Blind labdavesztését követően. A kihagyott helyzetet röviddel ezt követően megbüntette az Ajax. A […]

Negyedik bajnokiját is sikerrel abszolválta az Ajax, mely ezúttal az Utrecht csapatához látogatott. A mérkőzésen végül két gólos győzelmet aratott az Ajax, mely így tapad a jobb gólkülönbségével élen álló PSV-re a tabellán.

A mérkőzés Bas Dost fejesével kezdődött a nyolcadik percben, Blind labdavesztését követően. A kihagyott helyzetet röviddel ezt követően megbüntette az Ajax. A 10. percben egy kis szögletet követően ívelték Edson Álvarez fejére a labdát, aki belecsúsztatott, így lett tökéletes az üresen maradó Steven Berghuis-nak, akinek szintén fejjel juttatta kapuba a labdát. 0-1! A 18. percben a játékvezető nem adott meg egy egyértelmű büntetőt az Ajaxnak. Tadić tolta meg kifelé a labdát a tizenhatoson belül, a két térd pedig ütközött, a síp néma maradt. A 35. percben egy botrányos jelentsornak lehettünk szemtanúi. A sérült Rensch a földön fekve kért ápolást, a hazai szurkolók mit sem törődve ezzel, folyamatosan megdobálták különböző tárgyakkal őt. A fiatal védő nem tudta folytatni, helyét a nyári szerzemény, Jorge Sánchez vette át, akinek ez volt az első holland bajnoki mérkőzése. A félidőt egy második Ajax-gól zárta. Tadić ívelte középre a labdát, amire kiválóan érkezett Brian Brobbey, és pontosan továbbította azt fejjel a kapuba. 0-2!

A második félidőben is kidőlt egy hátvéd a csapatban. Az 57. percben durván rátartottak Daley Blind lábára, aki nem tudta folytatni, helyére ismét egy debütáns, Youri Baas érkezett. A 66. percben könnyen háromra növelhette volna előnyét az Ajax. Tadić hozta óriási helyzetben Bergwijn-t, aki tizenegy méterről nem tudta eltalálni a kaput. Az eredmény nem változott a második félidben, így az Ajax sorozatban negyedik győzelmét aratta.

FC Utrecht–AFC Ajax 0–2 (0–2)

Eredivisie, 4. forduló, Galgenwaard Stadion, Utrecht

FC UTRECHT: ter Avest – van der Maarel (Kluivert 75.), Viergever, van der Kust (Warmerdam 75.) – Toornstra, Brouwers (Shein 75.), Boussaid (Stand 59.) – Sylla, Dost és Redan (Douvikas 67.)

AFC AJAX: Pasveer – Rensch (Sánchez 38.), Timber (Magallán 82.), Bassey, Blind (Baas 57.) – Tadić, Álvarez, Taylor – Berghuis (Klaassen 82.), Brobbey (Kudus 82.) és Bergwijn.

Gólok: Berghuis (10.), Brobbey (45.)

További tartalmak: