Rendbontásba és lemondásokba fulladó rangadó: Ajax – Feyenoord 0:4

Megalázó vereséget szenvedett nagy riválisa, a Feyenoord ellen az Ajax. Az összecsapás vasárnap kezdődött és szerdán ért véget.

Vasárnap kezdődött, szerdán ért véget. Hosszúra nyúlt az Ajax és a Feyenoord összecsapása a holland bajnokság 6. fordulójában. A mérkőzés végül megalázó, 4-0-s verséggel végződött, amit már több szurkoló sem bírt tétlenül nézni. A találkozót a hétvégén egyszer az első félidőben már félbe kellett szakítani néhány percig, a második félidőben, amikor a hazaiak megkapták harmadik góljukat, ismét többeknél elszakadt a cérna.

A szurkolók pirotechnikai eszközöket dobálták a pályára, a második ilyen esetnél pedig a szabályoknak megfelelően a mérkőzést felfüggesztették. Nem sokkal ezt követően a drukkerek nekiestek a Johan Cruyff Arena bejáratának, betörtek a stadionba, azon kívül is zavargások történtek. Végül a rendőrség avatkozott be könnygázzal.

Az összecsapás hátralévő bő fél óráját végül szerdán délután játszották le, természetesen zárt kapuk mögött. A csapat állapotáról sokat elmond az a tény, hogy a találkozó az 54. perctől indult újra, az 59. percben pedig már gólt ünnepeltek a vendégek. Santiago Gimenez vette be Gorter kapuját, aki ezzel triplázni tudott. Minősíthetetlenül gyenge mérkőzés volt ez összességében, ahol egy pillanatra sem volt esélye a pontszerzésre az Ajaxnak.

A mérkőzés előtt nem sokkal lemondott a felügyelő bizottság elnöki posztjáról Pier Eringa, aki idén márciusban vette át a tisztséget a leköszönő Leen Meijaard-tól. Ezzel Sven Mislintat futballért felelős igazgató után ő a második távozó rövid időn belül.

Folytatódik tehát a belső átszervezés, a kérdés már csak az, meddig él a türelem Maurice Steijn-nel szemben… Az Ajax ugyanis jelenleg a 14. helyet foglalja el a tabellán, mindössze két pontra az osztályozót érő 16. pozíciótól.

További tartalmak: