Heitinga: „Tudjuk, mennyire kemény hangulatra számíthatunk”

Nehéz visszavágóra számíthat az Ajax gárdája, mely a német bajnokság idei meglepetéscsapatához, az Union Berlinhez látogat. A sajtótájékoztatón a vezetőedző, John Heitinga mellett ezúttal az amszterdamiak védelmének vezére, Jurriën Timber válaszolt a kérdésekre. Többre lesz szükségük „Az odavágó rengeteg értékes információval szolgált számunkra. A legtöbb, amit tehettünk, hogy kielemeztük a játékunkat, önkritikusak voltunk. Ők nem […]

Nehéz visszavágóra számíthat az Ajax gárdája, mely a német bajnokság idei meglepetéscsapatához, az Union Berlinhez látogat. A sajtótájékoztatón a vezetőedző, John Heitinga mellett ezúttal az amszterdamiak védelmének vezére, Jurriën Timber válaszolt a kérdésekre.

Többre lesz szükségük

„Az odavágó rengeteg értékes információval szolgált számunkra. A legtöbb, amit tehettünk, hogy kielemeztük a játékunkat, önkritikusak voltunk. Ők nem nagyon fognak másképp játszani, merev elképzeléseik vannak, ami működik, nem véletlenül állnak ilyen jól a Bundesligában, mely a világ egyik legjobb bajnoksága.”

Edson Álvarez játszhat?

„A legutóbbi edzésen már ott volt, de holnap döntünk arról, hogy játszhat-e. Edson hatalmas küzdő, nem jelentene neki gondot fájdalommal együtt is pályára lépni. Kikérjük majd az orvosi stáb véleményét, de a végső szó Edsoné lesz.”

A stadion hangulata

„Különleges helyszín lesz ez, amelyet mi sem bizonyít jobban, miszerint több az állóhely, mint az ülő. Láttam néhány videót a hangulatról, pontosan tudjuk, hogy mire számíthatunk. Nem engedhetjük meg, hogy elragadjon minket ez a hangulat, okosnak kell lennünk. Elvileg ugyebár nem számít, hogy hol játszunk, tehát nem szabad ezzel sokat foglalkoznunk. Ki kell menni a pályára és mindent megtenni azért, hogy továbbjussunk. Biztos vagyok benne, hogy így teszünk majd.”

Egy szezont töltött Berlinben

„A város másik részén éltem és játszottam, de igen, jó újra itt lenni. A gyermekeim jártak itt például iskolában. Büszke vagyok összességében arra, hogy volt szerencsém a Bundesligában megmérettetni magamat.”

Készültek-e a büntetőkre

Nem gyakoroltuk a tizenegyeseket, mert úgy hiszem, hogy képesek leszünk még ezt megelőzően eldönteni a meccset. Ha végül mégis odáig jutunk, akkor megteszünk minden tőlünk telhetőt.

Az idegenben lőtt gól eltörlése

„Tetszik az új szabály. Jobb meccseket látunk ennek köszönhetően, segített fejleszteni a futballt.”

Miért nem edzettek itt?

„Mert Amszterdamban mindent megkaptunk, amire szükségünk volt. Továbbá ott taktikailag is fel tudtunk készülni a meccsre, itt minden nyitva van, láthatják ezt, így jobbnak láttam kihagyni ezt.”

Jurriën Timber:

„Elsősorban a saját játékunkat kell rendbe tennünk. A múlt héten, bár sokat birtokoltuk a labdát, de nem tudtunk elég helyzetet kialakítani. A célunk az, hogy most ez másképp legyen. A pontos tervet azonban nem árulom el, a lényeg, hogy változtatnunk kell a hozzáállásunkon, többet kell eljuttatunk a támadókhoz a labdát. Ez többek között összefügg a labdajáratás sebességével, illetve a támadók helyezkedésével is.”

További tartalmak: