Hivatalos: Branco van den Boomen az Ajax első nyári igazolása

A 27 esztendős játékos szerződése nyáron lejár a Toulouse-nál, így ingyen érkezik Amszterdamba, ahol 2027 nyaráig tartó szerződést írt alá nemrég.

Hivatalosan is bejelentette első nyári igazolását a komoly átszervezéseken áteső Ajax, akik megszerezték a Toulouse középpályását, Branco van den Boomen-t. A 27 esztendős játékos szerződése nyáron lejár a franciáknál, így ingyen érkezik Amszterdamba, ahol 2027-ig tartó szerződést írt alá.

A hírt először Fabrizio Romano szellőztette meg szombaton, nem sokkal később pedig kiderült, az olasz transzferguru szimata ezúttal sem csalt. Branco idén 38 mérkőzésen lépett pályára a francia klub színeiben, ezeken 6 gólig és 13 gólpasszig jutott, ráadásul nemrég elhódította a Francia Kupát is.

A holland középpályás korábban az Ajax ifjúsági akadémiáján játszott, tizenhat évesen hároméves szerződést írt alá a csapattal, 2013. november 11-én pedig debütált a Jong Ajax színeiben. A 2014/2015-ös szezontól van den Boomen az FC Eindhovennél folytatta pályafutását, majd az SC Heerenveen, a Willem II és a De Graafschap csapatában játszott Hollandiában. A 2020 nyarán igazolt a Toulouse-hoz, akikkel először a másodosztályban szerepelt, amit a szezon végén megnyertek, így feljutottak az élvonalba. Branco a dél-francia csapattal néhány hete 5-1-re győzött a Nantes ellen, a Francia Kupa döntőjében.

 

Üdv nálunk, Branco!

További tartalmak: