Folytatták menetelésüket a bajnokságban: Nijmegen – Ajax 1:2

Vasárnap délután folytatódott a bajnokság az Ajaxnak, akik Nijmegenbe látogattak.

A hétközi kupavereség után vasárnap ismét pályára lépett az Ajax, ezúttal a bajnokságban, a Nijmegen vendégeként. A feleket mindössze három pont választotta el egymástól a tabellán, így nagy harcra számíthattunk.

Az első félidőt, amennyire lehetett, megnyomta az Ajax, tizenkétszer próbálkoztak kapura lövéssel John van ‘t Schip legényei, gól azonban egyikből sem született sajnos.

A második félidőben aztán három gólt is láthatott a közönség. A vezetést a fiatal középpályás, Kristian Hlynsson szerezte a csapatnak Brobbey passzából az 57. percben. A hajráig nem változott az állás, a csendet végül a 88. percben csupán két perce pályán lévő Carlos Borges törte meg, a portugál Steven Berghuis labdájából szerzett gólt. Az eredményen azonban még a hátralévő percekben kozmetikázni tudott a NEC, a 90. minutumban ugyanis Elayis Tavsan bevette az amszterdamiak kapuját, kialakítva ezzel a 2-1-s végeredményt.

Fontos három pont, volt ez, amellyel egyre inkább stabilizálja helyét a csapat az első nyolcban. Folytatás szerdán, amikor is a Waalwijk ellen félbemaradt mérkőzést játsszák le a fiúk, ott 3-2-es vezetésről, a 86. percben folytatódik majd az összecsapás.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: