Leszakadóban a PSV-től is: Ajax-AZ Alkmaar 0:0!

Újabb rendkívül nehéz bajnoki várt szombaton este az Ajaxra, mely a legutóbbi, PSV elleni sima 3-0-s vereség után próbált javítani a helyzetén. John Heitinga legénysége ezúttal a negyedik helyen álló AZ Alkmaar csapatát fogadta a Johan Cruyff Arenéban. Az amszterdamiak erejéből végül csak egy gólnélküli döntetlenre futotta. Pozitív hír volt, hogy Mohammed Kudus felépült sérüléséből, […]

Újabb rendkívül nehéz bajnoki várt szombaton este az Ajaxra, mely a legutóbbi, PSV elleni sima 3-0-s vereség után próbált javítani a helyzetén. John Heitinga legénysége ezúttal a negyedik helyen álló AZ Alkmaar csapatát fogadta a Johan Cruyff Arenéban. Az amszterdamiak erejéből végül csak egy gólnélküli döntetlenre futotta.

Pozitív hír volt, hogy Mohammed Kudus felépült sérüléséből, Heitinga be is pakolta rögtön a kezdőbe, Steven Berghuis ellenben kidőlt a sorból. A kapuban Rulli állt, a védelem jobboldalán ezúttal Devyne Rensch szerepelt, mellette Timber, Álvarez és Jorrel Hato. A középpályán ezúttal egy duplaszűrős megoldást alkalmazott a csapat, melyet Klaassen és Kenneth Taylor alkotott. A támásokért pedig a már korábban említett Kudus mellett még Dusan Tadić, Steven Bergwijn és Brian Brobbey voltak felelősek.

Az első félidőben itt és ott is adódtak lehetőségek, de a nagyobbakat egyértelműen a hazaiaknál lehetett feljegyezni. Brobbey több ízben is gólt szerezhetett volna, Kudusnak is volt ígéretes tekerése, de a legközelebb Bergwijn járt, aki a 20. percben egy remek lövéssel a kapufát találta telibe. Néhány perccel később ismét ziccerig jutottak az amszterdamiak. Klaassen lepte meg egy sarkazós passzal Brobbey-t, aki sajnos rossz oldalra lőtte a labdát, pont arra, amerre a kapus vetődött, a kipattanóból pedig a keresztlécet találta el Bergwijn, aki ezzel két kapufánál tartott már.

A második játékrészben kevesebb nagy helyzet adódott, de egy harmadik kapufa így is összejött, ezúttal az Alkmaar előtt. A 75. percben Mayckel Lahdo indult el határozottan a labdával, a tizenhatos vonalához érve pedig egy erős, lapos lövéssel célba vette a rövid alsót, Rulli már nem tudott leérni, a kapufa szerencsére kisegítette. A folytatásban sem született gól, maradt tehát a 0-0-s döntetlen, amivel az Ajax, bár megerősítette harmadik helyét, a második, még Bajnokok Ligáját érő helyezéstől egyre távolabb kerülnek Heitingáék. A kérdés leginkább most már az a hátralévő három fordulóra, hogy az Európa Ligában vagy pedig a Konferecia Ligában szurkolhatunk jövőre a csapatnak.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: