Antony 95+5 millió euróért a Manchester United játékosa!

Az Ajax és a Manchester United is bejelentette kedden délután hivatalos oldalán, hogy a felek mindenben megállapodtak a 22 éves brazil szélső, Antony átigazolásáról. A játékos klubrekordot jelentő összegért igazol Manchesterbe. Gyakorlatilag Erik ten Hag kinevezése óta téma a Manchester Unitednál a tréner korábbi játékosa, Antony leigazolása, a történések azonban csak az elmúlt másfél hét […]

Az Ajax és a Manchester United is bejelentette kedden délután hivatalos oldalán, hogy a felek mindenben megállapodtak a 22 éves brazil szélső, Antony átigazolásáról. A játékos klubrekordot jelentő összegért igazol Manchesterbe.

Gyakorlatilag Erik ten Hag kinevezése óta téma a Manchester Unitednál a tréner korábbi játékosa, Antony leigazolása, a történések azonban csak az elmúlt másfél hét során indultak be igazán, miután az Ajax visszautasította a United 80 millió eurós ajánlatát. Antony reakciója erre a lépésre az volt, hogy nem volt hajlandó a csapattal edzeni, az Ajax tehát lépéskényszerbe került. A szélső ráadásul röviddel ezt követően interjút is adott Fabrizio Romanónak, amelyben tovább mélyítette a szakadékot közte és a klub között azzal, hogy nyilvánosan kérte a vezetést, engedjék el őt Manchesterbe.

Antony kívánsága végül meghallgatásra lelt, az Ajax ugyanis elfogadta a United következő, 95+5 millió eurós ajánlatát, amellyel klubtörténelme legdrágább eladását könyvelhették el van der Sar-ék. A fiatal játékos utódja minden bizonnyal a Sevilla 28 éves argentinja, Lucas Ocampos lesz, akinek esetében előrehaladott állapotban vannak a tárgyalások az Ajax és az andalúz klub között.

Antony 2020 nyarán érkezett az Ajaxhoz 15,75 millió euróért a São Paulótól, hivatalos debütálására pedig szeptember 13-án, a Sparta Rotterdam elleni 1-0-ás győzelemnél került sor, ahol ő lőtte a győztes gólt. Az elmúlt két évben 82 hivatalos tétmérkőzésen lépett pályára a csapat színeiben, ezeken 24 alkalommal talált be. Antony mindkét évében bajnok lett az Ajaxszal, illetve 2021-ben elhódította a Holland Kupát is.

 

Sok sikert Manchesterben!

További tartalmak: