HIVATALOS: Daley Blind szerződését felbontották

Igaznak bizonyultak az elmúlt hét híresztelései, Daley Blind nem tölti ki 2023 nyaráig szóló szerződését, hanem már most, decemberben búcsút int Amszterdamnak. A klub és a játékos közös megegyezéssel felbontották a kontraktust, Daley így szabadon igazolhatóvá válik a téli transzferablakban. Blind nyolc éves kora óta az Ajax akadémiáján nevelkedett, az első csapatban 2008. december 7-én, […]

Igaznak bizonyultak az elmúlt hét híresztelései, Daley Blind nem tölti ki 2023 nyaráig szóló szerződését, hanem már most, decemberben búcsút int Amszterdamnak. A klub és a játékos közös megegyezéssel felbontották a kontraktust, Daley így szabadon igazolhatóvá válik a téli transzferablakban.

Blind nyolc éves kora óta az Ajax akadémiáján nevelkedett, az első csapatban 2008. december 7-én, a Volendam elleni 2-1-es győzelem alkalmával mutatkozott be. A következő szezon második felét kölcsönben töltötte a Groningennél, majd visszatért Amszterdamba. A következő évek nagyon sikeresek voltak számára, hiszen 2011-ben, 2012-ben, 2013-ban és 2014-ben is megnyerte a csapattal a bajnokságot. Ezt követően igazolt a Manchester Unitedhez, ahonnan négy évet követően hazatért, első idényében pedig rögtön megnyerte a kupát és a bajnokságot is a csapattal.

Daley pályafutása során 333 hivatalos meccsen húzta magára az Ajax szerelését, összesen hét bajnoki címmel büszkélkedhet (2011, 2012, 2013, 2014, 2019, 2021, 2022), illetve több egyéni díjat is elhódított.

A csapat vezérigazgatója, Edwin van der Sar a következőket mondta Blind távozása kapcsán:

Az elmúlt napokban mindenben megállapodtunk Daley-vel a szerződése felbontásával kapcsolatosan. Bízom benne, hogy minél hamarabb talál magának új csapatot, akikkel sikeres lehet. Megegyeztünk vele abban, hogy az egyik hazai mérkőzésen búcsúztatjuk majd el a szurkolók előtt.

Blind a pletykák szerint közel áll a belga Royal Antwerp csapatához, akiket honfitársa, Mark van Bommel irányít jelenleg.

Köszönünk mindent, és sok sikert a jövőben, Daley! 

 

További tartalmak: