Döntetlenre mentették a rangadót: Feyenoord-Ajax 1:1!

Továbbra sem tud bajnokit nyerni az Ajax, immáron hat bajnoki óta nem hagyta el győztesen a pályát Alfred Schreuder csapata. Az amszterdamiak a nagy rivális Feyenoorddal mérkőztek meg vasárnap délután, ahol végül Klaassen mentett pontot a csapat számára. A kezdőknél néhány változtatást eszközölt Schreuder, ilyen volt például Mohamed Kudus visszakerülése, illetve Edson Álvarez középhátvédként való […]

Továbbra sem tud bajnokit nyerni az Ajax, immáron hat bajnoki óta nem hagyta el győztesen a pályát Alfred Schreuder csapata. Az amszterdamiak a nagy rivális Feyenoorddal mérkőztek meg vasárnap délután, ahol végül Klaassen mentett pontot a csapat számára.

A kezdőknél néhány változtatást eszközölt Schreuder, ilyen volt például Mohamed Kudus visszakerülése, illetve Edson Álvarez középhátvédként való szerepeltetése. A kapuban ezúttal is Rulli állt, előtte Sánchez, Timber, Álvarez és Bassey alkotta a védelmi négyest. A pálya középső részében ezúttal Kenneth Taylor töltötte be a védekező középpályás szerepét, előtte Berghuis és Klaassen játszott. A támadósor pedig Tadić, Kudus és Francisco Conceição hármasából állt össze.

Az első félidőben adódtak lehetőségek az Ajax előtt, Kudus és Timber is helyzetbe tudott kerülni, ám a gól elmaradt. Nem úgy a másik térfélen. A 34. percben ugyanis a hazaiak szélsője, Igor Paixao akasztott óriási gólt Rulli kapujába, az argentin portás tehetetlen volt. 1-0! A szünetre tehát hátrányban vonulhatott a csapat.

A második játékrész 70. percéig kellett várni egy újabb nagy Ajax-helyzetre. Kudus kapott kiváló indítást, a kapuhoz érve megpróbálta finoman elgurítani a kapus mellett, Bijlow azonban még hozzá tudott érni, a labda így lelassult, a védő pedig tisztázni tudott. Néhány másodperccel később azonban végre összejött az egyenlítő találat. Tadić kapta a labdát a jobbszélen, átette a másik oldalra, ahol a csereként beálló Bergwijn akrobatikus mozdulattal centerezett Davy Klaassennek. A középpályás fejjel próbálkozott, amibe még beleért egy védő, így jutott végül a labda kapuba. 1-1! A 90. percben a kitámadó vendégeket megkontrázta a Feyenoord, a lövést azonban hárítani tudta Rulli, megtartva ezzel egy pontot az Ajaxnak.

Döntetlenjének köszönhetően az Ajax lecsúszott a dobogóról, mi több, a legjobb négyből is. Alfred Schreuder csapata ugyanis az ötödik helyen tanyázik 17 forduló elteltével. A tabella élén a Feyenoord áll 38 ponttal, mögöttük jön az AZ Alkmaar 36, a PSV 35, a Twente szintén 34 és az Ajax 33 egységgel.

További tartalmak: