Elszalasztott esély, két pont oda a nyitómeccsen: Ajax – Marseille 3:3

Hiába vezetett kétszer is az Ajax, végül meg kellett elégedjen az egy ponttal. Sőt mi több, a ráadásban már annak is örülniük kellett, hogy egy pontot otthon tarthatott a csapat.

Csütörtökön este megkezdődött az európai kaland az Ajax számára is. Maurice Steijn együttese, mint tudjuk idén az Európa Ligában szerepel majd. Az amszterdamiak az első csoportmérkőzésen a nemrég edzőváltáson átesett Marseille-t fogadták a Johan Cruyff Arenéban. A hazaiak hiába vezettek kétszer is, végül pontosztozkodás lett a vége, sőt mi több, a ráadásban már annak is örülniük kellett, hogy egy pontot otthon tarthatott a csapat.

A vezetést Carlos Borges szerezte meg még a 9. percben, ez volt a villámléptű portugál szélső első gólja amszterdami színekben. A csapat előnyét Steven Berghuis duplázta meg néhány perccel később. Álomszerű kezdés. A kétgólos fór azonban rövid időn belül, még az első játékrész végéig elfogyott. Előbb Jonathan Clauss szépített, majd a gaboni gólvágó, Pierre-Emerick Aubameyang egyenlíteni is tudott.

A második félidőt jól indította ennek ellenére az Ajax, ugyanis az 52. percben Kenneth Taylor találatával ismét a hazaiaknál volt az előny. A folytatásban többször is lezárhatta volna az összecsapást Steijn együttese, a legnagyobb ziccer a csapatkapitány, Steven Bergwijn előtt adódott, aki azonban öt méterről a kapusba lőtte a labdát Brobbey passzát követően.

A kihagyott helyzetek sajnos, mint mindig, most is megbosszulták magukat, Aubameyang ugyanis egy remek találattal ismét egyenlített, beállítva ezzel a végeredményt. Az utolsó percekben még a második félidő elején pályára lépő Silvano Vos megkapta második sárga lapját, így kiállt, emberhátrányban kellett tehát befejeznie a mérkőzést az Ajaxnak.

Nagy rangadóval folytatódik majd a csapat menetelése, vasárnap délután ugyanis a bajnoki címvédő Feyenoordot fogadják majd az amszterdamiak.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: