Itt a vége: Maarten Stekelenburg a szezon végén szögre akasztja a stoplist!

Egy hosszú és eseménydús pályafutása ér véget néhány hét múlva. Az AFC Ajax saját nevelésű kapusa, Maarten Stekelenburg 40 évesen úgy döntött, hogy a szezon végén befejezi profi karrierjét, és szögre akasztja a stoplist. A holland válogatott egykori kapusa a hétvégi, Utrecht elleni bajnokin köszön majd el a Johan Cruyff Arena publikumától. Stekelenburg 2002. augusztus […]

Egy hosszú és eseménydús pályafutása ér véget néhány hét múlva. Az AFC Ajax saját nevelésű kapusa, Maarten Stekelenburg 40 évesen úgy döntött, hogy a szezon végén befejezi profi karrierjét, és szögre akasztja a stoplist. A holland válogatott egykori kapusa a hétvégi, Utrecht elleni bajnokin köszön majd el a Johan Cruyff Arena publikumától.

Stekelenburg 2002. augusztus 11-én mutatkozott be az Ajax felnőtt csapatában. Az ellenfél a PSV volt a Holland Szuperkupa döntőjében, amit végül 3-1-re nyertek meg az amszterdamiak. Maarten öt bajnoki címmel, illetve négy-négy Holland Kupával és szuperkupával büszkélkedhet. A veterán hálóőr 311 alkalommal húzta magára az Ajax mezét, de megfordult még az AS Romában, a Fulham-ben, a Monacóban, a Southampton-ban, és az Evertonban is, innen igazolt vissza nevelőcsapatához.

Pályafutása csúcsát egyértelműen 2010 körül élte, amikor az Oranjével világbajnoki finálét játszhatott, ahol végül hosszabbításban maradtak alul Spanyolországgal szemben. A válogatottban összesen 63 találkozó jutott neki.

 

Köszönünk mindent, Maarten!

További tartalmak: