Nincs kiút a pokolból: Ajax-Volendam 1:1!

Újabb mélyütéssel felérő döntetlent ért el hazai pályán az immáron hét bajnoki óta nyeretlen Ajax. Bár a helyzetek megvoltak, ebből mindösszesen egyszer tudott gólig jutni az amszterdami csapat, ez pedig újfent kevésnek bizonyult a három ponthoz. Az Ajax immáron zsinórban hetedik bajnokiján képtelen nyerni, ebből hatszor, akárcsak ma is, döntetlennel végződött a mérkőzés. A kezdőcsapatokra […]

Újabb mélyütéssel felérő döntetlent ért el hazai pályán az immáron hét bajnoki óta nyeretlen Ajax. Bár a helyzetek megvoltak, ebből mindösszesen egyszer tudott gólig jutni az amszterdami csapat, ez pedig újfent kevésnek bizonyult a három ponthoz.

Az Ajax immáron zsinórban hetedik bajnokiján képtelen nyerni, ebből hatszor, akárcsak ma is, döntetlennel végződött a mérkőzés. A kezdőcsapatokra rátérve, többé-kevésbé a megszokottat hozta Alfred Schreuder. A kapuban Rulli állt, a védelemben most is Bassey volt a balhátvéd, középen Timber és Edson Álvarez játszott, a jobboldalt pedig ezen az estén Rensch kapta meg. A középpályán a szokásos Taylor-Berghuis-Klaassen trió szerepelt, elől Dusan Tadić ismét megkapta a jobbszélső szerepét, a csatár Brobbey, a balszélső pedig Steven Bergwijn volt.

A mérkőzésről összességében elmondható, hogy a kiesés elől menekülő Volendam előtt egy igazán komoly lehetőség adódott, amivel Damon Miraninek köszönhetően éltek is, és megszerezték a vezetést az 59. percben. Az amszterdamiak hiába támadtak, lőttek húsznál is többször kapura, eredménye nem volt. A 80. percben aztán a két csere összehozta: Lucca labdáját Kudus vágta a kapuba, ezzel egyenlíteni tudtak a hazaiak. A második gólt azonban a hátralévő időben már nem sikerült megszerezni.

Egyre mélyebb gödörben a csapat, amiből nem látni a kiutat Alfred Schreuderrel. A közönség már egyértelműen ellene van, lengtek a fehér zsebkendők és a távozását követelő molinók, mindeközben a lecserélt Bergwijn rendkívül ideges volt. Szét van esve az egész keret mentálisan. Ilyen rossz szériára, mint amiben most van a csapat 1965 óta nem volt példa.

A mérkőzés videós összefoglalója:

AFC Ajax – FC Volendam 1-1

További tartalmak: