Fölényes játékkal maradt még halvány remény: Ajax – Utrecht 3:1!

Győzelemmel búcsúzott a Johan Cruyff Arenától az Ajax, mely 3-1-re legyőzte az Utrecht együttesét a bajnokság utolsó előtti fordulójában.

Utolsó előtti fordulójához érkezett a holland bajnokság idei kiírása. Az Ajax utolsó hazai mérkőzését játszotta, az ellenfél az Utrecht csapata volt. Az összecsapást megelőzően a közönség és a társak elbúcsúztatták a visszavonuló kapust, Maarten Stekelenburgot.

Az első gólra a 20. percig kellett várni. Owen Wijndal iramodott meg a baloldalon, középre tette a labdát Bergwijn-nak, aki a tizenhatos vonalához érve egy lapos lövéssel mattolta Barkas-t. 1-0! A 32. percben könnyedén megduplázhatta volna előnyét az Ajax, de Brobbey csúsztatása a kapufát találta el.

A szünet után is támadásban maradtak a hazaiak, a következő gólt azonban meglepetésre nem ők, hanem az Utrecht szerezte egy kontratámadást követően. Anastasios Douvikas tartotta meg a labdát remekül Hato szorításában, kapura fordult és egyenlített. 1-1! A folytatásban nem változott a mérkőzés képe, az Ajax továbbra is mindent elkövetett a következő gól megszerzéséért, jöttek a kisebb-nagyobb helyzetek, ez végül a 68. percben érett góllá. Kudus fejelt vissza egy beívelt labdát Brobbey elé, akinek a kapu előtt már nem volt nehéz dolga. 2-1! A hosszabbításban egy kontrával indult meg az Ajax. Kudus jött fel a labdával, a tizenhatoson belülre érve átívelte a másik oldalon helyezkedő Mika Godts-nak, aki kapásból tette vissza középre, a berobbanó Klaassen pedig egy kiváló, külsős lövéssel megszerezte a csapat harmadik találatát, kialakítva a 3-1-es végeredményt.

Győzelmüknek köszönhetően az amszterdamiaknak még maradt esélyük a Bajnokok Ligája selejtezőt jelentő második helyre, mivel a PSV pontokat vesztett. Az eindhoveniek a Heerenveen ellen már kétgólos hátrányban is voltak, de jött Luuk de Jong, illetve Xavi Simons, és kiegyenlítettek a hajrában. A két csapat között tehát három pont van, így minden az utolsó fordulóban dől el. Az Ajax majd a Twentéhez, a PSV pedig az AZ Alkmaarhoz látogat.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: