Szabályos góltól megfosztva: Go Ahead Eagles-Ajax 0:0!

Egyre távolabb kerül a címvédés reménye az Ajaxnál, vasárnap kora délután ugyanis újabb pontvesztést könyvelhettek el az amszterdamiak, ezúttal a Go Ahead Eagles ellen. Heitingáék erejéből csupán egy gólnélküli döntetlenre futotta, mellyel már nyolc ponttal vannak riválisuk mögött. Néhány helyen módosított a megszokott kezdőcsapatán Johnny Heitinga. Rulli védett ezúttal is, a védelemben ezúttal Youri Baas […]

Egyre távolabb kerül a címvédés reménye az Ajaxnál, vasárnap kora délután ugyanis újabb pontvesztést könyvelhettek el az amszterdamiak, ezúttal a Go Ahead Eagles ellen. Heitingáék erejéből csupán egy gólnélküli döntetlenre futotta, mellyel már nyolc ponttal vannak riválisuk mögött.

Néhány helyen módosított a megszokott kezdőcsapatán Johnny Heitinga. Rulli védett ezúttal is, a védelemben ezúttal Youri Baas kapott szerepet a baloldalon, középen Timber és Álvarez játszottak, a másik szélen pedig Jorge Sánchez helyezkedett. A középpályán ismét összeállt a Klaassen-Taylor-Berghuis hármas, míg a támadósorban Tadić és Kudus mellett most Brobbey volt a harmadik ember.

Meglehetősen rosszul indult a találkozó az Ajaxnak, mivel már a nyolcadik percben hátrányba kerültek. Egy szögletet követően Finn Stokkers fejjel vette be Rulli kapuját, a játékvezető azonban érvénytelenítette a találatot, mivel azt megelőzően Timbert a földre nyomták. A 15. percben ismét helyzet alakult ki a vendégek kapujánál. Berghuis adta el a labdát a középpályán, egy gyorsan végigvitt kontra végén pedig lábbal kellett hárítania Rullinak. A következő percek Brobbey-ról szóltak, aki előbb kiszorított szögből, az alapvonal mellől, majd néhány perccel később a kapussal szemben tüzelhetett, egyikből sem lett gól. A 33. percben aztán megtört a jég, Berghuis beadásából Kudus volt eredményes, a gólt azonban itt is érvénytelenítették, ezúttal les miatt. A felvételek arról árulkodnak, hogy hibás döntés született, a ghánai ugyanis nem volt lesen, a stadion technológiai hiányossága miatt azonban a videóbíró nem tudta ezt perdöntően igazolni. Maradt tehát a 0-0.

A második játékrészben igazán komoly helyzetig egyik csapat sem tudott eljutni, főként a pálya közepén vívtak a felek. Döntetlenjével az Ajax a Feyenoord elleni vereséget követően újabb két pontot veszített, hátránya pedig már nyolc pont a rotterdamiakkal szemben. Egyre inkább csökken az esély a címvédésre. Folytatás szerdán a Holland Kupában, ahol pont a bajnokság élén álló riválissal mérkőznek meg Tadicsék a döntőbe jutásért.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: