Elpuskázták a lehetőségeket, csak döntetlen az Excelsior ellen

Nem tudott élni lehetőségeivel az Ajax, mely csak 2-2-s döntetlent játszott az Excelsior ellen, a holland bajnokság második fordulójában.

Az Ajax 2-2-s döntetlent játszott az Excelsior otthonában. A vezetést a 25. percben szerezték meg a vendégek Brian Brobbey-nak köszönhetően. A gólpasszt Carlos Borges adta, akinek ez volt az első asszisztja az amszterdamiak színeiben. A félidő vége előtt Brobbey duplázott, a gólt azonban les miatt érvénytelenítették. Utólag ez egy meccset befolyásoló történés volt. A hosszabbításban ugyanis Siebe Horemans lévén egyenlített az Excelsior. Döntetlennek vonultak tehát pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején tovább sokasodtak az Ajax gondjai Nikolas Agrafiotis ugyanis szintén gólt szerzett, ezzel pedig már a hazaiaknál volt az előny. A 72. percben egyenlített az Ajax, a csereként beálló Davy Klaassen volt eredményes. A hátralévő percekben még volt lehetősége a fordításra Steijnéknek, a helyzetek azonban kimaradtak, így az Ajax két pontot Rotterdamban hagyott.

Nyerhető mérkőzés volt, a kapu előtti pontosság azonban ezúttal is, mint tavaly többször, nagyon hiányzott. Várjuk minél hamarabb Chubát a csapatba…

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: