Szakadékba zuhantak az utolsó ellen: Utrecht – AFC Ajax 4:3

Hiába a kéthetes szünet, nem javult semmi. Az Ajax ugyanis vasárnap a sereghajtó Utrecht otthonában is vereséget szenvedett, ráadásul négy kapott góllal.

Majd az Utrecht ellen elindulunk felfelé! – gondolhatták az Ajax szurkolói. Nos, sajnos a válasz nem. Nagyon nem. Sőt, igazából most ért el a csapat a már korábban többször emlegetett szakadék mélyére. 

Az amszterdamiaknak ugyanis nem titkolt célja volt a sereghajtó Utrecht ellen, hogy győzelmeik számát végre kettőre növeljék. Ehhez képest jött a hidegzuhany. A 44. percben ugyanis a hazaiak 20 esztendős csatára, Ryan Flamingo megszerezte a vezetést az Utrechtnek.

A második játékrész aztán olyan káoszt hozott, amit ritkán látni. Steijnék bent ragadtak az öltözőben, a 48. percben ugyanis Mike van der Hoorn találatával már kettővel mentek a hazaiak. Rövidesen azonban Kristian Hlynsson két góljával, illetve Borna Sosa két gólpasszával feltámadt az Ajax és kiegyenlített. Sőt, a 65. percben már a vendégeknél volt az előny, Steven Bergwijn ugyanis értékesítette a nekik megítélt büntetőt, amit egy buktatás után fújt be a játékvezető.

A csapat azonban nem tudta sokáig tartani előnyét, hat perccel később ugyanis a veterán középpályás, Jens Toornstra kiegyenlített. A csapást a végére hagyta a hazai együttes, Oscar Fraulo a 90. percben ugyanis betalált, ezzel pedig megnyerte a meccset az Utrechtnek. Steijn ezt követően becserélte egyszerre Mikautadzét, van den Booment és Akpomot is, akik azonban a hátralévő percekben már nem tudtak csodát tenni.

Borzalmas, szégyenletes, történelmi. Ezek a szavak jutnak az eszembe. Az Ajax ugyanis története során még soha nem rajtolt ennyire gyengén az Eredivisie-ben. Nem látni a fényt az alagút végén, így pedig fájó hét elé nézünk, az Európa Ligában ugyanis csütörtökön utazunk a Brighton-hoz, néhány nappal később pedig a bajnokságban hibátlan mérleggel rendelkező PSV-vel meccselünk, ugyancsak idegenben.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: