Jóval többre lesz szükség a visszavágón: Ajax-Union Berlin 0:0!

Gól nélküli döntetlent játszott az Ajax hazai pályán az Union Berlin ellen, az Európa Liga legjobb tizenhat közé kerülésért vívott odavágón. Az amszterdamiak kaput eltaláló lövés nélkül hozták le a kilencven percet, így jókora javulásra lesz szüksége Heitingáéknak, ha tovább szeretnének jutni. A kezdőcsapatokról röviden annyit, hogy nem hozott radikális változásokat az Ajax trénere. A […]

Gól nélküli döntetlent játszott az Ajax hazai pályán az Union Berlin ellen, az Európa Liga legjobb tizenhat közé kerülésért vívott odavágón. Az amszterdamiak kaput eltaláló lövés nélkül hozták le a kilencven percet, így jókora javulásra lesz szüksége Heitingáéknak, ha tovább szeretnének jutni.

A kezdőcsapatokról röviden annyit, hogy nem hozott radikális változásokat az Ajax trénere. A névsor szokás szerint Gerónimo Rulli nevével kezdődött. Bassey visszatért a védelem közepére, mellette Timber játszott, a két szélen pedig Rensch, illetve Wijndal szerepelt. Álvarez eggyel feljebb lépett a középpályára, így Taylor a középső középpályás posztját foglalta el Kudus mellett. A támadósorban Tadić, Bergwijn és Berghuis kapott lehetőséget.

A mérkőzés nagy részében a németek voltak fölényben, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint hogy az Ajax az első játékrészben kapura lövésig sem tudott jutni. A második félidőben már többet veszélyeztetett a csapat, kaput eltaláló lövésig azonban így sem tudtak eljutni. Az Union, bár Morten Thorsby révén betalált a 65. percben, de kezezés miatt érvénytelenítették a találatot.

A csapatok tehát nulláról folytatják egy hét múlva Berlinben, ahol az első meccsnél sokkal jobb játékra lesz szüksége az amszterdamiaknak, amennyiben szeretnének eljutni a legjobb tizenhat közé.

További tartalmak: