Steijn: „Vissza akarom vezetni az Ajaxot Európa meghatározó csapatai közé”

Komoly célkitűzésekkel érkezik az Ajax kispadjára a frissen kinevezett vezetőedző, Maurice Steijn. A tréner sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire.

Megtartotta első sajtótájékoztatóját az AFC Ajax frissen kinevezett vezetőedzője, Maurice Steijn. A 49 esztendős szakember beszélt többek között a tárgyalások menetéről, a terveiről, illetve kiemelt az amszterdamiak akadémiájának fontosságát is.

„Meglepődik az ember, amikor megtudja, hogy az Ajax érdeklődik iránta, ez alól én sem voltam kivétel. Nagyon örültem ugyanakkor neki, hogy rám is gondolt a klub, amikor megüresedett a kispad. Nem számítottam rá. Az első kapcsolatfelvétel néhány hete történt. Csak a feleségem és a gyerekeim tudtak róla, senki más. Múlt hét végén sikerült megállapodnunk egymással, több tárgyalás is volt, a végén pedig boldogan álltunk fel az asztaltól. Bíztam benne, hogy sikerül titokban tartani a dolgot, végül pedig ez elég jól ment, csak vasárnap fogott szagot a sajtó. Fontosnak tartottam a diszkréciót, mivel még harcoltunk a Spartával az európai kupaszereplésért. Nagyon tisztelem őket, igyekeztem ennek megfelelően is intézni az ügyet.”

„Igyekeztem korábban is a csapataimmal támadófutballt játszani. Vonzó kihívás az Ajaxnál dolgozni, hiszen nem elég pusztán eredményeket felmutatni, szükség van a látványos focira is. A futball elvégre azért van, hogy az emberek jól szórakozzanak, de a végén ez a győzelemről is szól. Ennek megfelelően kell dolgoznunk majd a stábbal, illetve a játékosokkal is.”

„A saját nevelések? Fantasztikus a csapat akadémiája, hihetetlenül jó képzés zajlik ennél a klubnál, ezt láthatjuk például Jorrel Hatónál is, aki az előző szezonban debütált a nagyoknál.”

Nem kell mindenáron a piacra menni, először házon belül kell körülnéznünk. Nem adhatjuk ugyanakkor alább a minőséget.

„Alig várom, hogy elkezdhessem a közös munkát a fiúkkal. Most néhány napra nyaralni megyek, utána pedig kezdődik a munka.”

„A célok? Többször is beszélgettem Mislintattal, Edwin van der Sarral és Klaas Jan Huntelaarral is. Maximálisan csapatjátékos vagyok, aki képes a játékosaiból a lehető legjobbat kihozni, megerősíteni az önbizalmukat, jól tudok együtt dolgozni a stábbal és mindenki mással is. Szeretnék minél magasabbra törni az Ajaxszal, bajnokságot nyerni, és ismét meghatározóvá válni velük Európában.”

További tartalmak: