Sven Mislintat néhány hónappal kinevezése után máris távozik az Ajaxtól

Mislintat május 19-én vette át a futballügyekért felelős igazgatói posztot. Menesztését a klubon belüli támogatottság elvesztése eredményezi.

Bár néhány nappal korábban még nem úgy tűnt, hogy az Ajax vezetősége megválik német futballigazgatójától, Sven Mislintattól, végül a klubtagok nyomásának engedett a felsővezetés, így vasárnap este menesztették a szakembert. A hivatalos közlemény alapján elsődlegesen nem a korábban már említett Borna Sosa körüli átigazolási ügy tette be a kaput, hanem a klubon belüli bizalmatlanság személyével szemben.

„Nem vezettek eredményre a támogatásának visszaszerzésére tett kísérletek, mely nyugtalanságot eredményezett a klubon belül, illetve annak környékén. Ezt csak tetézték a kiábrándító eredmények. Sven hatalmas erőfeszítéseket tett az Ajaxért az elmúlt hónapokban, amiért hálásak vagyunk neki. Most azonban a klub érdekei miatt meg kellett hoznunk ezt a döntést, hogy egységesebbé váljunk és hamarabb visszataláljunk a helyes útra” – nyilatkozta Jan van Halst, az Ajax ideiglenes vezérigazgatója.

További tartalmak: