Gerry Hamstra távozik az Ajaxtól

Az AFC Ajax hétfőn hivatalosan is bejelentette azt, amiről a sajtó már hetek óta cikkezett, miszerint a sportigazgató, Gerry Hamstra és a klub útjai külön utakon folytatódnak. Hogy miért történt így, arról megoszlanak a vélemények. A sajtó szerint van der Sarék nem voltak megelégedve Gerry nyári munkájával, akinek komoly szerepe volt Alfred Schreuder kinevezésében, ahogyan […]

Az AFC Ajax hétfőn hivatalosan is bejelentette azt, amiről a sajtó már hetek óta cikkezett, miszerint a sportigazgató, Gerry Hamstra és a klub útjai külön utakon folytatódnak. Hogy miért történt így, arról megoszlanak a vélemények.

A sajtó szerint van der Sarék nem voltak megelégedve Gerry nyári munkájával, akinek komoly szerepe volt Alfred Schreuder kinevezésében, ahogyan a félresikerült igazolásokban is. Mások szerint Hamstra pusztán a vezetésen belüli átszervezések áldozata lett.

„Az a célom, hogy a sportigazgató legyek, és viseljek minden ezzel járó felelősséget, ez azonban nem volt biztosítva számomra az Ajaxnál. Ezért döntöttem úgy, hogy szerződésem lejárta előtt búcsút intek a klubnak. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek az Ajaxnál a közösen eltöltött időszakért, bízom benne, hogy a klub sikeresen zárja a szezont.” – mondta Hamstra.

Az amszterdamiak vezérigazgatója, Edwin van der Sar is megszólalt.

„Amikor Gerry két évvel ezelőtt csatlakozott az Ajaxhoz, a cél az volt, hogy együtt dolgozzon Marc Overmarsszal, átvegye tőle munkájának egy részét, ami a korosztályos csapatokat illeti. Marc távozása után Gerry és Klaas Jan Huntelaar részben felelősek voltak a klub technikai irányításáért. Azt mondtuk azonban Gerrynek, hogy a jövőben másképp szeretnénk megszervezni ezeket az ügyeket. Megértjük a távozással kapcsolatos döntését, és szeretnénk megköszönni a munkáját.”

Az 52 éves szakember 2021 áprilisa óta dolgozott a sportszakmai stábban.

 

További tartalmak: