Továbbra is őrzik második helyüket: Ajax-Emmen 3:1!

Újabb győztes bajnokin van túl az Ajax gárdája, mely ezúttal a kiesés elől Emmennel mérkőzött meg vasárnap délután. John Heitingáék már az első félidőben eldöntötték az érdemi kérdéseket, Jorge Sánchez hathatós közreműködésével.  A kezdőcsapatoknál az egyetlen komolyabb meglepetés a 17 esztendős védő, Jorrel Hato jelenléte volt, aki először szerepelt a felnőtt csapat kezdőjében. A kapuban […]

Újabb győztes bajnokin van túl az Ajax gárdája, mely ezúttal a kiesés elől Emmennel mérkőzött meg vasárnap délután. John Heitingáék már az első félidőben eldöntötték az érdemi kérdéseket, Jorge Sánchez hathatós közreműködésével. 

A kezdőcsapatoknál az egyetlen komolyabb meglepetés a 17 esztendős védő, Jorrel Hato jelenléte volt, aki először szerepelt a felnőtt csapat kezdőjében. A kapuban Rulli állt, a védelmet a már korábban említett Hato mellett Jorge Sánchez, Jurriën Timber és Edson Álvarez alkották. A középpályán ismét feltűnt a korábban teljesen elfeledett Florian Grillitsch, rajta kívül még Kenneth Taylor és Davy Klaassen játszott. A támadósort szokás szerint Bergwijn, Tadić és Berghuis hármasa alkotta. A mérkőzés előtt egy illusztris vendéget köszöntöttek a stadionban, elbúcsúztatták ugyanis a nyáron Dortmundba igazolt elefántcsontparti játékost, Sébastien Hallert, aki plakettet és egy kisebb kupát is kapott.

Jókora tűzijátékkal indította a találkozót az Ajax, mely Timber és Berghuis révén is közel állt a gólszerzéshez az első negyedórában. A 22. percben aztán egy szögletet követő kavarodás után Jorge Sánchez elé pattant a labda, aki higgadt maradt és laposan bevette a vendégek kapuját. 1-0! A következő percekben az Emmen jött az egyenlítésért, egy-egy helyzetig el is jutottak, melyekkel azonban nem tudtak élni. Az Ajax azonban megbosszulta ezeket, és a 37. percben Steven Bergwijn-nak köszönhetően megduplázták előnyüket. 2-0! Timber adott kiváló indítást a védők mögé beinduló Sáncheznek, aki kihagyhatatlan helyzetbe hozta a holland szélsőt. Ezzel zárult az első félidő.

A második játékrész egy veszélyes Emmen-szabadrúgással indult, Rulli azonban a helyén volt és kapu fölé tornászta a labdát. Ezt követően Bergwijn és Taylor előtt adódott gólszerzési lehetőség, ezek ugyancsak kimaradtak. Az 59. percben aztán összejött a szépítés a vendégeknek. Egy beadásra érkezett kiválóan Jeremy Antonisse, aki jól lépett be Sánchez elé, majd higgadtan lőtt belsővel a kapuba. 2-1! A 73. percben a csereként beálló Brobbey indult meg kiválóan egy indítást követően, lövése azonban gyengére sikerült. Nem úgy a 79. minutumban Tadić, aki egy kontrát követően Francisco Conceição passzát értékesítette higgadtan, beállítva ezzel a végeredményt. 3-1! 

Győzelmével továbbra is tartja a második pozícióját az Ajax, mely pontegyenlőséggel áll a PSV-vel. A következő két hét rendkívül fontos lesz a szezon befejezését illetően, kétszer is találkoznak ugyanis Heitingáék a PSV-vel, egyszer a Holland Kupa döntőjében, egyszer pedig a bajnokságban.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: