Hátrányból jöttek vissza: Ajax-Waalwijk 3:1!

Újabb győztes bajnokin van túl az Ajax, mely vasárnap délután a Waalwijk együttesét fogadta a Johan Cruyff Arenában. A vezetést még a vendégek szerezték meg, erre azonban háromszor válaszoltak Tadicsék, így továbbra is őrzi a csapat jó sorozatát Johnny Heitingával. Heitingának picit módosítania kellett a kezdőjén azok után, hogy Steven Bergwijn nem volt bevethető állapotban. […]

Újabb győztes bajnokin van túl az Ajax, mely vasárnap délután a Waalwijk együttesét fogadta a Johan Cruyff Arenában. A vezetést még a vendégek szerezték meg, erre azonban háromszor válaszoltak Tadicsék, így továbbra is őrzi a csapat jó sorozatát Johnny Heitingával.

Heitingának picit módosítania kellett a kezdőjén azok után, hogy Steven Bergwijn nem volt bevethető állapotban. A csapat hetesét Francisco Conceição váltotta, Tadić így elfoglalta a támadósor balszélét, középen Mohamed Kudus játszott, a balszélen pedig Conceição rohamozott. 

Az első negyedórában mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, a nagyobbak inkább a vendégek előtt. Az Ajaxnál ellenben volt két véleményes eset a tizenhatoson belül, egyikre sem kaptak büntetőt azonban a játékvezetőtől. A 17. percben a Waalwijk meg is szerezte a vezetést egy tetszetős támadást követően. A Waalwijk csatára, Mats Seuntjens jobbal tekert a kapuba. 0-1! A gól után nem sokkal aztán könnyen egyenlíthetett volna az Ajax. Kudus húzott el remekül a szélen, megverte emberét, jól centerezett, Klaassen pedig fejjel veszélyeztetett, de tisztázni tudtak a kapu torkából. A félidő legvégén Wijndalt buktatták a tizenhatoson belül, de a játékvezető ennél az esetnél sem érezte, hogy büntetőt kellene ítélnie. Nem született több gól a félidőben, hátrányban vonultak tehát pihenőre a fiúk.

A második félidőt kettős cserével kezdte Heitinga, érkezett Brobbey és Bassey is. Az Ajaxnak mindösszesen négy percre volt szüksége az újrakezdés után, hogy egyenlíteni tudjon. Berghuis kényszerítőzött Tadiccsal, majd kapura lőtt, lövését védeni tudta a kapus, ami azonban pont Brobbey elé pattant, ő pedig innen már nem hibázott. 1-1! A 63. percben ismét előnyhöz juthattak volna a vendégek, de Rulli hárítani tudta a távoli lövést. Két perccel később aztán az Ajax előtt adódott komoly sansz. Tadić ismét remekül készítette le lövésre, ezúttal Kudusnak, aki a kapufát találta el. A 72. percben Seuntjens duplázni tudott egy kiváló emelést követően, de lesen kapta a labdát, így a találatot érvénytelenítették. A 78. percben végre megtört a jég. Kudus buktatását követően szabadrúgáshoz jutott az Ajax, a labda mögé Berghuis állt, aki középre ívelt a labdát, a kavarodásból pedig Timber tudott profitálni. A középhátvéd közelről vette be a Waalwijk kapuját, előnyhöz juttatva ezzel az amszterdamiakat. 2-1! Két perccel ezt követően pedig minden lényegi kérdés eldőlt. A már jól bejáratott Berghuis-Tadić passzjáték után előbbi ívelte középre a labdát, ahol lendületből érkezett a második hullámban Kudus, és egy kapáslövéssel megszerezte a harmadik találatot. 3-1!

Győzelmével továbbra is tapad az élmezőnyre az immáron harmadik Ajax, mely jövő héten már az Union Berlin ellen, az Európa Ligában kell, hogy helyt álljon.

A mérkőzés videós összefoglalója:

AFC Ajax – RKC Waalwijk 3-1

További tartalmak: