Kapott gól nélkül ott a legjobb tizenhat között: Den Bosch-Ajax 0:2!

Kedden este az Ajax is bekapcsolódott a Holland Kupa idei sorozatának küzdelmeibe. Az amszterdamiak a másodosztályú Den Bosch vendégei voltak, ahol összességében sima kétgólos győzelmet arattak, ezzel pedig ott vannak a nyolcaddöntőben. További hiányzók nehezítették Alfred Schreuder helyzetét, ugyanis a hétvégi bajnokival ellentétben már Edson Álvarezre és Jurriën Timberre sem számíthatott a tréner. A mexikói […]

Kedden este az Ajax is bekapcsolódott a Holland Kupa idei sorozatának küzdelmeibe. Az amszterdamiak a másodosztályú Den Bosch vendégei voltak, ahol összességében sima kétgólos győzelmet arattak, ezzel pedig ott vannak a nyolcaddöntőben.

További hiányzók nehezítették Alfred Schreuder helyzetét, ugyanis a hétvégi bajnokival ellentétben már Edson Álvarezre és Jurriën Timberre sem számíthatott a tréner. A mexikói játékos helyett így a 19 esztendős Kian Fitz-Jim szerepelt a középpályán, míg Timber helyét Rensch vette át a védelem közepén. Debütált viszont a frissen igazolt kapus, Gerónimo Rulli. A meccset a hiányzók mellett tovább nehezítette az ellenfél műfüves pályája és a szakadó eső kombinációja is.

A vezetést egy büntetőt követően szerezte meg az Ajax 20. percben. A hazaiak a lőni készülő Davy Klaassent vágták fel a tizenhatoson belül, ezért járt a tizenegyes. A labda mögé Dusan Tadić állt, aki kegyetlenül felvarrta a keresztléc alá a labdát. 0-1! A 29. percben könnyedén kettőre növelhette volna a különbséget az Ajax. Az utóbbi időben kiválóan teljesítő Conceição indult meg az alapvonal felé, kiszorított szögből jól lőtt, a labdája azonban a keresztlécről vágódott le. Több gól nem született az első negyvenöt perc során.

A második félidő elejét aztán megnyomta az Ajax, Kenneth Taylor remek, lapos lövésével pedig már kettővel mentek a vendégek az 52. percben. 0-2! Röviddel ezt követően ismét Conceição veszélyeztetett, ezúttal fejjel, de most sem járt sajnos sikerrel a portugál. A 68. percben aztán eljött a nap második debütálásának ideje. Először lépett pályára ugyanis az Ajax felnőtt csapatában a 19 esztendős középhátvéd, Olivier Aertssen. A 85. percben pedig újabb debütálónak örülhettek a szurkolók, ezúttal szintén egy középhátvéd, a 16 éves Jorrel Hato szállt be, Owen Wijndalt váltva. A hátralévő percekben az eredmény már nem változott, az Ajax pedig magabiztos játékkal jutott tovább a nyolcaddöntőbe, ezúttal végre kapott gól nélkül.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Den Bosch – AFC Ajax 0-2

További tartalmak: